Domkorets kjempeløft

Imponerende. Flott og storslått både i musikalsk og visuell forstand. Foto: Bjørn Erik Olsen.

Imponerende. Flott og storslått både i musikalsk og visuell forstand. Foto: Bjørn Erik Olsen.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Matteuspasjonen er et av de største kirkemusikalske verkene som finnes, og et av de største løft for Bodø Domkor noen gang. Et mesterverk, på alle måter.

DEL

Det var all grunn til å være imponert. Koret var i kjempeform og dirigent Øystein Jæger loset det hele i havn på en flott måte.

Matteuspasjonen av Johann Sebastian Bach er skrevet for to kor, altså var domkoret delt i to. Ofte sang de to korene i dialog med hverandre, i tillegg til de fenomenale kantatene som inngår, de fleste med melodien til salmen vi kjenner som «Velt alle dine veie».

I tillegg, for å gjøre det hele skikkelig bredspektret, her er også to orkestre og et orgel.

Tent.

Det er et kjempeløft koret har gjort her, de er i kjempeform og det er åpenbart at lang innøvingstid har vært både godt og nødvendig.

Koret var skikkelig tent på oppgaven. Dessverre ble herrestemmene litt for få og derfor mangler litt av fylden i bunnen i de største korpartiene. Domkirkens jentekor og guttekor medvirket også i starten av konserten.

Våre egne.

De to orkestrene var de to profesjonelle ensemblene som finnes i Nordland, Bodø Sinfonietta og MiNensemblet, begge delvis forsterket med noen ekstra instrumenter, blant annet gambe.

Flere av de seks sangsolistene er også fra vår egen landsdel. Helge Rønning, tenor fra Mo, hadde den meget utholdenhetskrevende evangelist-rollen. Han var i aksjon gjennom hele den tre timer lange konserten og gjorde det flott.

Berit Norbakken Solset (sopran) fra Troms og Marianne Beate Kielland (alt) som bor i Lofoten, gjorde sine ofte følelsesladde arier slik at man ble sterkt berørt.

Lars Johansson Brissman (bass – Jesus), og Halvor Festervoll Melien (bass) utmerket seg også. Så mye vakker musikk i så stor dose er det lenge til vi får igjen i Bodø.

Les full anmeldelse i Avisa Nordland tirsdag.

Artikkeltags