Domkoret sang om het kjærlighet

Sissel Rask Sørensen og Nina Kvig Ågnes var to av flere korister som var tatt ut til solosang underveis.

Sissel Rask Sørensen og Nina Kvig Ågnes var to av flere korister som var tatt ut til solosang underveis. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Når et stort kor i lutter glede og med stor musikalsk innlevelse står og synger om vakre bryster og innbydende skjød, da er det moro å være i domkirken. Se bildeserie.

DEL

«Salomos Høysang» av Frode Fjellheim framført av Bodø Domkor, med et solid komp og solister fra egne rekker, ble en virkelig interessant og fin opplevelse, rytmesterkt til det eggende og poetisk til det rørende.

En musikalsk hyllest til kjærlighetens pris, til elskov og erotikk, uten at noen behøvde å rødme av den grunn.

Øystein Jæger ledet kor og orkester i en drøy times framføring av et verk som virkelig fortjener å bli kalt en høysang.

Komponisten Frode Fjellheim som selv satt ved tangentinstrumentene hadde sørget for å legge inn såpass store doser av musikk med gammelt midtøsten-tilsnitt at det ikke var vanskelig å tenke seg hva slags deilige aktiviteter som foregikk i teltene der lukten var preget av røkelse og myrra.

Musikken inneholdt et rikt utvalg av stemninger, alt fra storstilte korsatser til váre enkelttoner, fra hurtige trommer til unison hvisking, fra messende enstonighet til bredspektrede harmonier, fra joik til pop.

Vel 200 mennesker fikk være med på denne flotte opplevelsen i domkirken, som var flott lyssatt og ga full lydmessig rettferdighet til et verk med nydelig musikk og enda nydeligere tekst.

Les anmeldelse av konserten i Avisa Nordland tirsdag.

Artikkeltags