Gå til sidens hovedinnhold

Dette koret er nesten profesjonelt

Artikkelen er over 8 år gammel

Det gir 150.000 ekstra.

Norsk Kulturråd fastslår at koret damekoret Ensemble Ylajali fra Bodø er semiprofesjonelle.

Ensemble Ylajali har nylig fått 150.000 kroner i konsertstøtte fra Norsk Kulturråd.

Med det er dette damekoret fra Bodø definitivt kommet opp i den ærefulle klassen for semiprofesjonelle kor i Norge.

- Kjempeløft

Det betyr i denne sammenheng kor som er på høyt kunstnerisk nivå, men hvor de medvirkende ikke nødvendigvis har koret som sin hovedvirksomhet.

Ensemble Ylajali fra Bodø er et av fire kor i landet som har mottatt denne typen støtte fra kulturrådet. Av de 22 søkerne var det bare fire som fikk midler, og bare ett til som fikk like stor sum, nemlig Ensemble 96 fra Oslo. De øvrige to, som fikk 75.000 og 60.000 kroner var Schola Cantorum, Oslo og Oslo Kammerkor.

– Det er en stor anerkjennelse og et kjempeløft for Ylajali å få en slik tildeling, sammen med slike velrennomerte kor. Dette har vi arbeidet målrettet for å oppnå og det gir nye muligheter for ensemblet som har eksistert siden 2008, skriver dirigent Pål-Are Baksjø i en melding til AN.

Julekonsert

For Ensemble Ylajali betyr tildelingen at de nå har fått ekstra støtte til en rekke av sine planlagte aktiviteter framover.

De gir snart ut ny CD, de skal være med på stemmerettsjubileums-konserter på Hamsunsenteret i september og Meløy i oktober, og de skal være med på åpning av den nye kirken på Hunstad i november. Dessuten står en rekke julekonserter på planene.

Bevilgningen fra Norsk Kulturråd er ekstraordinær og de 450.000 kronene som var til rådighet kommer fra «Musikerordningen». Det kom inn 22 søknader. Midlene er et resultat av regjeringens ønske om en økt satsning på kor, og midlene er øremerket semiprofesjonelle kor.

Kommentarer til denne saken