Dette kan ende på Grønland

Spennende prosjekt. Den store hjellen i kunstprosjektet Salt skal påbegynnes i vår og være ferdig til bruk i august neste år. Illustrasjon: Arkitekt Sami rintala

Spennende prosjekt. Den store hjellen i kunstprosjektet Salt skal påbegynnes i vår og være ferdig til bruk i august neste år. Illustrasjon: Arkitekt Sami rintala

Artikkelen er over 5 år gammel

"Fiskehjelle" med overnatting i lavvo.

DEL

Andreas Førde slutter på Sinus som daglig leder for å lede prosjektet Salt på Sandhornøy.

SALT

Nå skal han værelokal driftsleder for kunstprosjektet SALT, som skal monteres på Langsanden på Sandhornøy i Gildeskål kommune, som er hjemplassen til Førde.

- Når jeg fikk tilbud om å lede dette prosjektet så kunne jeg nesten ikke si nei.

Førde tilføyer at han dessuten føler at han forlater et veldrevent Sinus, der organisasjonen nå er strømlinjeformet.

- Jeg har jobbet her i fire oget halvt år. Da kan det være greit å prøve noe nytt. Skaffe seg nye nettverk. Selv om jeg har stortrivdes på Sinus og også har gledet meg til å flytte ned til Stormen.

Mobil

Kunstprosjektet Salt tar utgangspunkt i en ca. 120 meter lang bygning i to etasjer, formet som en fiskehjell, som skal plasseres på Langsanden på Sandhornøy.

Prosjektet er skapt av gründer Erlend Mogård larsen og kurator Helga Marie Nordby, som er blitt inspirert av Arktis og nomadisk kultur.

I nærheten av «hjellen» skal det legges til rette for overnatting, enten i lavvo eller i «konteinerhybler».

Hjellen skal påbegynnes i vår og være ferdig til bruk i august neste år.

Den er mobil, og etter at den har stått i ett år på Langsanden skal den flyttes rundt til et annet arktisk miljø, blant annet planlegges Island, Færøyene, Russland og Grønland.

Lyser ut

Allerede i løpet av uken vil kulturhussjefen samle klubbene på Sinus for å diskutere ny stillingsinstruks for den nye daglig leder på Sinus.

- Førde har gjort en god jobb, med å få Sinus på beina. Nå skal vi sammen med klubbene se om vi trenger å justere stillingen noe før vi går ut med utlysning, sier kulturhussjef Rolf Cato Raade.

Artikkeltags