Når puben Brygghuset åpner i dag, er ombyggingen av Bodø lufthavn komplett. Restaurantkjeden Blender overtok lokalene 1. november.

Etter en forholdsvis kort, men hektisk ombyggingsperiode, står nå alle tilbud klare til de mange reisende over Bodø lufthavn.

Les også: Her er den nye taxfree'en.

Food Factory med en liten Peppe’s er åpnet, og sist ut er en helt ny pub

Øl, øl, øl

Brygghuset, og de andre mat- og drikketilbudene, ligger innenfor sikkerhetskontrollen, og kan derfor ikke benyttes av byens befolkning. Det var mulig da puben Bodø Aktiebryggeri holdt åpent.

Der jobbet Linda Hansen som nå er blitt daglig leder på Brygghuset.

– Vi har alle rettigheter, og satser tungt på øl, sier hun.

Det betyr at de har fire sorter på fat med Nordlandspils i spissen, og hele 32 på flaske.

– Det er øl fra hele verden. Belgia, USA, Tyskland og Nederland er representert, i tillegg til de norske spesialbryggeriene Ægir, Nøgne Ø og Håndbryggeriet.

En 0,6 Nordlands vil koste 95,-, og skulle man ikke helt vite hva man har lyst på, har Brygghuset et lite triks på lager.

– Hver uke tilbyr vi fire smaksprøver på 10 cl. Det kan være belgisk øl, eller noe annet som vi vil at folk skal smake, sier Linda.

Som Duvel eller Hoegarden Wit. Eller hva med en Punk IPA? Vinkartet er beskjedent med portugisiske Coreto og italienske Vespa, samt hvite viner som Riesling og Chablis.

Interiør

Puben er moderne i utrykket, selv om den skjeler mye til gammel engelsk stil.

Store innrammede speil er montert på storblomstrede tapeter. Her finnes båser med sofaer i rødt skinn med plass til seks personer, og sofagrupper med høye og lave bord.

De obligatoriske barkrakkene er på plass, og moderne lamper i taket er prikken over i-en. Stedet er blitt et trivelig sted for de reisende som hadde svært kummerlige kår på den «gamle» flyplassen.

Mat blir det også å få. Den hentes fra Food Factory som ligger like ved siden av, og de som er sultne får blant annet burgere og pizza.

– Har du alt under kontroll ?

– Ja, det tror jeg. Man er jo alltid litt nervøs for at alle systemene ikke skal funke, men det tekniske er utprøvd, og alt skal være i orden klokka 11.00 fredag, sier Linda Hansen som får en stab på rundt seks personer å jobbe med.