Denne salen er best i verden

Noso, Stormen

Noso, Stormen Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

– Jeg er overbevist om at dette er en av de beste salene i verden!

Dirigent Christian Lindberg var over seg etter konserten med Noso og Leif Ove Andsnes mandag kveld, og sammenligner den nye storsalen i Stormen med Carnegie Hall i New York og «nyttårskonsert-salen» Musikverein i Wien.

– Det finnes ikke noe bedre enn dette! jublet han.

Og de nesten 900 i salen jublet også, for en storslagen konsert i en storslagen sal. Med en akustikk så presis at når et stort orkester spiller, som på denne konserten, kan man høre hvert instrument om man vil og her kan ingen gjøre feil uten at det høres.

Leif Ove Andsnes spilte først Beethovens femte klaverkonsert sammen med orkesteret. Dette er Beethoven på sitt fremste og det var Andsnes på sitt beste. Han har kun spilt og studert Beethoven i snart fire år og han kan dette stoffet ut og inn, og formidler det på en helt spesiell måte. Han viderebringer sin forståelse til lytteren.

Stravinskis «Vårofferet» er en usedvanlig «fet dose» musikk, her er det ikke spart på noe. Det gjorde heller ikke orkesteret, i denne utrolig mektige framføringa.

Praktkonserten som ble en manifestasjon av hva Stormen-salen ble avsluttet med den svenske komponisten Jan Sandströms «Kongen kommer». Dette er en hyllest først og fremst til kong Haakon den sjuende ii toner og bilder og er en del av Nosos markering av grunnlovsjubileet.

Full anmeldelse av konserten og mer om akustikken i salen kan du lese i Avisa Nordlands papirutgave onsdag.

Artikkeltags