Den nye sjefen skal skaffe 500.000 besøkende

På sjefsjakt. Kari Nystad-Rusaanes og Arne Vinje i Bodø kommune er på jakt etter ny sjef til Stormen bibliotek. Foto: Helge Grønmo

På sjefsjakt. Kari Nystad-Rusaanes og Arne Vinje i Bodø kommune er på jakt etter ny sjef til Stormen bibliotek. Foto: Helge Grønmo

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Stormen bibliotek skal ha ny sjef. Vedkommende skal blant annet sørge for at stedet får 500.000 besøkende hvert år.

Biblioteket er også i dag den største kulturinstitusjonen i Bodø målt i antall besøkende. Om lag 120.000 mennesker bruker tilbudet. Når det nye biblioteket står klart til høsten skal besøkstallene nesten femdobles.

– Det blir en kolossal forskjell. Stormen bibliotek kan ikke sammenlignes med dagens bibliotek. Det skal bli bedre på alle måter. Samt gi publikum helt nye og spennende opplevelser, sier kultursjef i Bodø kommune Arne Vinje

En ny tid

Driftsplanlegger Kari Nystad-Rusaanes kunne ikke vært mer enig.

– Bodø går en helt ny tid i møte. I tillegg til de vanlige bibliotektjenestene skal Stormen inneholde scenekunst, visuell kunst og litteraturhus. Vi skal være et sted der læring og kunnskap står sentralt, men det skal også være et møtested og et sted for opplevelser av ulik karakter. Jeg tror ikke det blir noe problem å få en halv million besøkende årlig.

Dagens bibliotek har 15 ansatte. Det blir ikke flere i det nye. Men arbeidet vil endre seg radikalt og kommunen er i disse dager i full gang med en intern omorganisering. Den eneste nye stillingen som skal utlyses er altså sjefsjobben.

Stategi

– Vi går ut nasjonalt for å finne den nye sjefen. Det er ikke en bibliotekar vi skal ha, men en person som kan sørge for masse aktivitet, og sikre at biblioteket får gode samarbeidspartnere. Nettopp samarbeid er viktig. Vi må knytte til oss ulike fagmiljøer for å gi publikum et best mulig tilbud. Vi har allerede et fruktbart samarbeid med SKINN, jazzsenteret og Det vilde ord. Til sammen 26 personer vil få kontorplass i det nye biblioteket, men altså bare 15 faste stillinger, sier Nystad-Rusaanes.

Den nye sjefen får også som ansvar å sikre biblioteket økonomiske midler ut over driftsbudsjettet. For det er penger i systemet, hvis man vet hvor man skal lete.

– Strategisk arbeid blir viktig, sier Vinje.

Involverer ungdommen

En sentral del av visjonen til Stormen bibliotek er å involvere ungdommen.

Denne uka ble Den unge Stormen startet.

– Vi har fått 500.000 kroner fra nasjonalbiblioteket for å drive ungdomsmedvirkning. N har vi ansatt fire ungdommer i 10 prosent stilling i medvirkningsteamet vårt. Interessen blant ungdommen er enorm. Da vi inviterte til møte kom det faktisk 58 ungdommer. Det er jammen ikke verst, sier Vinje.

Artikkeltags