- Den kan provosere

Eirill Teigstad er modell i senterungdommens nye kalender. Hun skal forestille en androgyn råner. Bildene ble tatt i september i år av fotograf Cathrine Dokken.

Eirill Teigstad er modell i senterungdommens nye kalender. Hun skal forestille en androgyn råner. Bildene ble tatt i september i år av fotograf Cathrine Dokken. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Eirill Teigstad fra Bodø er modell i Senterungdommens nye kalender. Denne gangen i påkledd utgave.

Senterungdommen fikk masse oppmerksomhet for sin forrige kalender i 2013. Den gangen spilte de på nakenhet, noe som mildt sagt falt enkelte feminister tungt for brystet. Nå har de dempet uttrykket kraftig. Noe Eirill Teigstad i Nordland Senterungdom er glad for.

Provoserer

– Denne gangen ville vi ha mer fokus på politikken, og vise mindre hud. Bildene kan likevel provosere i kraft av budskapet og vi er svært godt fornøyd med resultatet, sier Teigstad.

I utgangspunktet skulle hun ikke være modell i kalenderen.

– Jeg glemte av hele greia. Man må søke for å få være med, men det gikk meg hus forbi. Jeg ble imidlertid oppringt av dem som skulle lage kalenderen og spurt om å stille. De trengte ei tøff dame fra Nordland som vet hvor skapet skal stå og som ikke lar seg styre. Det kunne jeg ikke si nei til.

Androgyn

Kalenderen har hentet inspirasjon fra partiprogrammet. Teigstad skal være en androgyn råner. Bildet er kritisk til det tradisjonelle kjønnsrollemønsteret.

– Jeg er vel ikke så androgyn selv. Jeg er ganske kvinnelig. Målet er å fokusere på våre politiske kjernesaker. Det skal være ok for ungdom å bo på bygda hvis de ønsker det.

Liss Marie Sommerstad fra Vestfold, også hun senterungdom, har figurert kliss naken i riksmedia flere ganger de siste ukene. Teigstad er ikke redd for at disse nakenbildene skal ta bort oppmerksomheten fra kalenderen.

– Hun er en god venninne og jeg respekterer hennes avgjørelse om å vise seg fram på denne måten. Jeg kunne aldri gjort noe lignende. Mitt mål er å være et forbilde for andre ungdommer.

Teigstad har lokalt særlig engasjert seg i helsepolitikk.

Hun har blant annet kjempet innbitt for at Nordlandssykehuset skal få beholde traumeenheten.

Artikkeltags