Gå til sidens hovedinnhold

Busk skapte dansefest

Artikkelen er over 8 år gammel

Han er en av landets beste gitarister og forventningene var derfor høye da Vidar Busk & His Bubble of Trouble entret scenen i Bodø lørdag kveld. De mange oppmøtte stilte mannsterk på dansegulvet og danset til rockabilly-musikk langt ut i nattetimene.

Helt etter skjema entret bøllene scenen halv elleve og ga publikum over to timer med blues i ypperste klasse. Sammen med kontrabassist Ole Evensen og Alexander Pettersen på trommer, hedret han 50-tallsrocken og slo et slag for brylkremens eksistens.

Dans og moro

Timingen for konsertdato var en innertier, for med publikum fra lystige julebord og bluesens generelt høye dansefaktor ble det feststemning på Sinus.

Hele 182 personer hadde billett til Busks tidsreise tilbake til den tiden da «boogie woogie» og «bebop swing» var den allmenne dansemusikken. Og sannelig ble det dansing da bandet gjenopptok etter pausen.

Prisvinner

Folk svingte seg til Ole Evensens pulserende kontrabass og Busks prisvinnende gitarspilling. Også i klesveien var de autentisk, ikledd skjorte og med håret sleiket bakover ga Vidar Busk publikum en festaften.

Der fikk de høre hans versjoner av alt fra BB. Kings «You know i love you», til låter inspirert av latinske rytmer. Av Notodden Bluesklubb ble han 24. november kåret til Norges beste gitarist i «gitarkappleiken» og på lørdagens konsert levnet han ingen tvil om hvorfor nettopp han fikk tittelen.