Bodøværing "strandet" i Gratangen

Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Roald Lind Hanssen fra Bodø var egentlig på gjennomreise i Gratangen, men ble så fascinert av skulpturprosjektet Morgans Skip at han ble med på dugnaden. I en hel uke!

DEL

Han har aldri før vært i Gratangen i Sør-Troms, og det var helt tilfeldig at han havnet her. Hans venninne Agnes Setra er fra området, og hun han ble med henne dit på besøk. Agnes bor til daglig på Storsteinnes.

Morgans Skip

Agnes tok Roald med får å se på skulptur-prosjektet Morgans skip som var under bygging – og da var det gjort.

Morgans Skip er en skulptur som blir reist på dugnad i den lille bygda Grøsnes ytterst i Gratangen. Prosjektet har fått 200.000 i støtte fra Troms fylkeskommune. Skulpturen er laget av Calle Örnemark fra Sverige. Den skulle egentlig reises på øya Routsan i Honduras, men orkanen Chatarina stoppet de planene.

Örnemark har gitt skulpturen i gave til befolkningen i Gratangen.

Helt fascinert

Prosjektet fenget Roald veldig og han følte seg straks hjemme i den lille bygda med lit over 100 innbyggere.

-Jeg ble så fascinert at jeg valgte å bli igjen da Agnes dro nordover. Nå har jeg vært med på å reparere mastene og sette de opp fra klokken 06 i dag, forteller han entusiastisk.

Aldri opplevd maken

- Hva gjorde deg så fascinert?

- Jeg har aldri opplevd maken. Jeg er fascinert av miljøet mannfolkene imellom. Dugnadsånden er helt suveren. Jeg har aldri opplevd noe sånt i Bodø, sier bodøværingen.

Han reiser et par dager til Tromsø, men regner med å komme tilbake for å jobbe mer dugnad- og ikke minst for å få være med på åpningsfesten den 27. september.

Roald ler litt da han får spørsmål om han kunne tenke seg å flytte til Gratangen – men sier at han gjerne vil være deler av året i Gratangen.

Artikkeltags