Lager jubileumsforestilling for hele byen

Synne Marie Tømmerberg og Arild Olsen i Stormen setter ned billettprisen til jubileumsforestillingen fra 450 til 150 kroner. - Vi skal være et sted alle kan ha råd å besøke, sier de.

Synne Marie Tømmerberg og Arild Olsen i Stormen setter ned billettprisen til jubileumsforestillingen fra 450 til 150 kroner. - Vi skal være et sted alle kan ha råd å besøke, sier de.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

15. november er det fem år siden Stormen åpnet. Det skal markeres med stor fest. Og den er ment for hele byen.

Stormen kulturkvartal skal feire jubileet med en musikalsk helaften med Stormen-profil Ola Kvernberg, Arktisk Filharmoni og Trondheim Voices. Konserten ble egentlig lagt ut med en billettpris på 450 kroner. Det har nå ledelsen i Stormen innsett var en dårlig idé.

Billigbillett

– Vi hadde styremøte denne uka og da fant vi ut at denne konserten må være for hele byen. Det er tross alt Bodø som by som har bygd huset og fylt det med innhold. Vi vil nå være et sted som alle har råd å besøke. Vi setter derfor prisen ned til 150 kroner for en vanlig billett til denne konserten. Studenter og ungdom skal få billetter til en femtilapp, sier direktør for Stormen, Arild Olsen.

– Det er viktig for oss at alle oppfatter Stormen som sitt hus. Vi skal ha en stor mottakelse etter konserten for inviterte gjester. Også de må betale 150 kroner. Det skal være likt for alle.

Konserten lages i samarbeid med Nordic Music Days. Det er første gangen dette gigantarrangementet holdes utenfor en av hovedstedene i Norden.

På konserten får vi oppleve Ola Kvernbergs storslåtte verk «Mechanical Fair». Det skal framføres av Kvernbergs eget band, med god hjelp fra filharmonien. Verket var Kvernbergs takk for prisen-konsert på Kongsberg i 2013, og i utgangspunktet skrevet for kvintett. Trondheimsolistene meldte seg på, og verket ekspanderte og ble et uvanlig velintegrert og lykkelig ekteskap mellom jazz og kammerorkester, skriver Stormen på sine hjemmesider.

Åpent hus

Også Trondheim Voices får en sentral plass under jubileet. Gruppa består av noen av Norges fineste improvisasjonsvokalister. Et nyskapende ensemble med solide bidrag i utviklingen av vokal- og improvisert musikk. Gruppen utvider det tradisjonelle konsertformatet og søker etter nye uttrykk i samspill mellom sangerne, publikum, omgivelsene og ny teknologi.

- Allerede to dager etter jubileumsforestillingen, altså søndag 17. november, vil det også bli åpent hus i både konserthuset og i biblioteket. Da vil det være aktivitet hele dagen, sier markedskoordinator, Synne Marie Tømmerberg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken