Slapp sju nye navn: – Skal bli tidenes beste

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Bodø Jazz Open er midt i vinterdelen av festivalen. Fredag kveld ble sju nye navn sluppet til festen i mai.

Vinterjazz er i full gang, og rett før konserten med Live Foyn Friis på Hundholmen kunne Bodø Jazz Open og Jan Gunnar Hoff slippe sju nye navn til hoveddelen av musikkfesten som skal arrangeres i mai.

Det er en tydelig stolt festivalsjef som nå kan presentere et stadig mer utfyllende program. Hoff mener nemlig at årets festival kan bli den beste noen gang.

Kunstnerisk plattform

– Bodø Jazz Open befester med fredagens programslipp sin kunstneriske plattform der lokale, nasjonale og internasjonale artister møtes i kreative samarbeid. Sammen med de internasjonale stjernene som tidligere er sluppet, ligger dette an til å bli vårt beste festivalprogram så langt, sier festivalsjef Jan Gunnar Hoff.

De internasjonale stjernene Hoff snakker om er John Scofield og Al Di Meola. Også under dette slippet står et amerikansk band sentralt. Moon Hooch er en New York-basert trio som spiller energisk dansbar elektrojazzpop. Trioen overrumplet publikum og musikkbransjen i Oslo og Bergen fullstendig da de spilte sine første konserter i Norge for noen år siden. Bandets primitive og 100 prosent dansbare musikk utfordrer alle sjangerdefinisjoner.

Også lokale artister

I tillegg er Bodø Big Band med Knut Anders Sørum, Jon Balke med Bodø Rhythm Group og NOSO, I Like To Sleep, Håvard Stubø Quartet, Natalie Sandtorv, og Soetkin Baptist og Sveinar Aase booket til festivalen.

Bodø Jazz Open åpner 8. mai.

Artikkeltags