Annasuolo mister vokalisten

Vokalist Marianne Pentha forlater gruppa Annasuolo.

Vokalist Marianne Pentha forlater gruppa Annasuolo.

DEL

Den samiske sangeren Marianne Pentha forlater gruppa Ánnásuolo.

Marianne Pentha fra Os i Østerdalen forlater gruppa Ánnásuolo etter å ha vært med siden oppstarten i 2016. Pentha har vært frontfigur i gruppa sammen med låtskriver og gitarist John-Kåre Hansen fra Alta. Nå søker Pentha nye utfordringer i sin artistkarriere, skriver gruppa i en pressemelding.

-Selvsagt er det svært trist at Marianne slutter i gruppa. Jeg vil understreke at dette skjer uten dramatikk. Alle i bandet er gode venner og vi heier på Marianne videre i sin artistkarriere, sier bandets gründer, John-Kåre Hansen.

Bandet debuterte i 2016 med den kritikerroste plata «Ánnásuolo» med tekster av Nils-Aslak Valkeapää. I juni i år kom oppfølgeren «Muohtačalmmit – Snowflakes».

Gruppa, som for øvrig består av bassist Svein Schultz, keyboardist Eirik Fjelde og trommis og perkusjonist Jakop Janssønn, har siden 2016 turnert over hele landet på kulturhus, klubber og festivaler, og de har også spilt en rekke konserter for Den Kulturelle Skolesekken. I tillegg har gruppa vært profilert på radio og fjernsyn ved flere anledninger.

-Det som er spesielt med Ánnásuolo er at gruppa består av samiske musikere som ikke har det samiske språket som morsmål. Dermed har det vært et felles prosjekt å lære seg samisk gjennom tekstene og musikken, forteller Hansen.

Marianne Pentha er en mye brukt vokalist som har sunget med KORK, deltatt på Beat for Beat, og jobbet sammen med en lang rekke norske og utenlandske artister som Wenche Myhre, Jarle Bernhoft, Sivert Høyem, Vinnie, Cathrina and the Waves, Dagny og sammen med Keiino i den internasjonale MGP-finalen i Tel Aviv.

-Marianne Pentha er en av landets absolutt beste vokalister i sin sjanger, og hun har en flott karriere foran seg, sier John-Kåre Hansen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken