Søstrene Bondesson kom ut av snøføyka og inn på Ankerske scene med en forførende musikkpakke.

Tekniske problemer i starten og et forsmålig lydanlegg kunne ikke stoppe disse svenske søstrene som de siste årene har sikret seg markedsandeler i viktige land som USA og Storbritannia. Og det er litt som med vårt eget jenteband Katzenjammer; har du sett dem én gang, så er det gjort.

Vi kan godt kalle Baskery de slemme søstrene til First Aid Kit, men aller mest er de seg selv. De har funnet seg et musikalsk uttrykk som de kaller for killbilly. Vi snakker om en miks av rock, country og blues spilt med ståbass, gitar, banjo og med litt trommer her og der.

Trioen Stella, Greta og Sunniva Bondesson klarer seg godt som trio. Lydbildet er fett nok, og kontrastene mellom det sarte og rolige, og det viltre og spenstige gir dem en appell som det er vanskelig å fornekte.

Baskery kom til Saltenbluesen og Fauske med et helt nytt album i bagasjen. Deres tredje. De spilte selvsagt mye fra det. Og det er grunn til å sjekke dem ut på plate også. Men mest av alt har de skapt og meislet et liveuttrykk som er proppet av energi og spilleglede med en så sterk kompetanse både på vokal og på sine instrumenter at det er en fryd.

Etter en halvannen times oppvisning sang de og spilte ”I Don’t Wanna Go to Bed” med en så sterk autoritet at det var akkurat det vi ikke ville da. Nemlig å gå til sengs. De kunne godt ha spilt halvannen time til.