Barnebok-<br>forfatter vant kulturprisen</br>

Endre Lund Eriksen kan kalle seg en prisbelønt forfatter. Han er årets kulturprisvinner i Nordland.

Endre Lund Eriksen kan kalle seg en prisbelønt forfatter. Han er årets kulturprisvinner i Nordland. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Den opprinnelige bodøværingen Endre Lund Eriksen har etter sin debut i 2002 fått en rekke ærefulle priser.

Nå kan han smykke seg med enda en: Nordland fylkeskommunes kulturpris for 2012.

- Du har hjulpet mange

Endre Lund Eriksen mottok årets kulturpris av fylkesordfører Sonja Alice Steen og fylkesråd for kultur og miljø Hild-Marit Olsen.

- Jeg skulle ønske du hadde gitt ut bøker allerede da jeg var ung, fordi bøkene sine har hjulpet så mange. Du skiver om mobbing, voksne med angst og barns forhold til foreldre med alkoholproblemer på en slik måte at det gjør stort inntrykk, sa fylkesråd for kultur, Hild Marit Olsen da hun begrunnet årets kulturpris fra Nordland Fylkeskommune.

Alvorlige temaetr

I løpet av elleve år som forfatter har Lund Eriksen gitt ut 15 bøker.

Flere av dem har blitt bestselgere.

I bøkene har han tatt opp temaer som mobbing, barn med enslige foreldre, foreldre som sliter med alkoholproblemer og angst og barnevern som blander seg inn i vanskelige familieliv.

Alvorlige temaet - men med Lund Eriksens engasjerte og humoristiske fortellerevne blir bøkene allikevel ikke bare triste.

- Stort

Hovedpersonen beskriver prisen som en ære.

- Den kommer fra «mine egne», og det er særlig stort. Like stort som å få pris tildelt på grunnlag av det barn og ungdom har bestemt i sine jury-kåringer, sa Ender Lund Eriksen til AN etter prisutdelingen.

Tidligere har Lund Eriksen, som for tiden er bosatt i Tromsø, fått blant andre Kulturdepartementets pris for beste skjønnlitterære bok for barn og ungdom og Havmannprisen.

De fikk han i henholdsvis 2002 og 2003.

Artikkeltags