Arrangerer festival i Glasshuset

(F.v.) Tord Ueland Kolstad, Thomas Litangen og Frode Mikaelsen skal arrangere mat- og musikkfestival i Bodø i Glasshuset i mars.

(F.v.) Tord Ueland Kolstad, Thomas Litangen og Frode Mikaelsen skal arrangere mat- og musikkfestival i Bodø i Glasshuset i mars. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Liv i byen AS har søkt Bodø kommune om tillatelse til å arrangere mat- og musikkfestival i Glasshuset 21.-22. mars 2014.

Arrangementet heter Folk & Fisk - Bodø Internasjonale Mat- og Kulturfestival, og skal ifølge søknaden være en byfest hvor folk skal ut for å møtes, spise god mat, smake på retter de kanskje ikke har smakt før, drikke en øl eller en god vin og oppleve god livemusikk. Glasshuset benyttes som matområde og konsertsal.

- Formålet med arrangementet er å skape liv i sentrum av Bodø, sier Tord Ueland Kolstad, Frode Mikaelsen og Thomas Litangen til an.no.

Dødtid

Ideen bak festivalen hadde sitt utspring under en Russland-tur, der Tord og Frode kom fram til at det var behov for et vinterarrangement i Bodø.

- Vi trenger en felles byopplevelse om vinteren. Vi er en kulturby av dimensjoner, og har Bodø Jazz Open i januar. Men etter det er det dødtid fram til august, sier Frode.

Han forteller at de diskuterte forskjellige konsepter, og kom fram til at de ønsket en fellesskapsopplevelse - en kulturfestival.

- Bodø by er tuftet på fiske og handel med fisk. Vi vil ta fisken tilbake. Dette er et opprør mot burgerne, ler han.

Thomas sier at de ønsker å vise fram fisken både i tradisjonell og utradisjonell form, og at de allerede nå har inngått et samarbeid med Andreas Spørck.

- Vi er også i dialog med andre samarbeidspartnere.

Matområdet vil være i nedre del av Glasshuset, ved Fram kino. Inngang her vil være gratis og åpent for alle.

- Det vil bli en food street, en matgate i Glasshuset. Det skal være forskjellige boder snekret i tre, seilduk i taket, og Glasshuset skal være lyssatt på en kul måte, sier Thomas.

Ny pakning

Øvre del av Glasshuset skal rigges som konsertsal. Her vil det stenges av på kveldstid, og kun gyldig billett gir adgang.

- Vi jobber med å sluttføre en artistpakke, med tre-fire artister hver dag. Det blir flott, spennende og folkelig, forteller Frode.

Trioen forteller at akkurat slik de ønsker å servere fisk i en ny pakning, vil publikum kunne få artistene i en "ny pakning".

- Hele greia skal henge veldig sammen. Det skal bli ei god helg på alle måter, sier Thomas.

Den nyansatte Sinus-produsenten sier at han tror Bodø er moden for en slik festival.

- Nå er tida der. Kulturlivet er bedre enn noensinne, og vi ser at Sinus selger ut konserter på kort tid og Parkenfestivalen selges ut på tre timer. Byen er i kulturmodus, nå er vi der. Vi liker å gå på konserter i Bodø.

- Det er et skrikende behov for en festival som dette, skyter Frode inn med glimt i øyet.

Stor uteservering

Arrangørene legger ikke skjul på at det er et tungt økonomisk løft som ligger bak en festival av denne størrelsen.

- Det er selskapet Liv i byen AS som står bak arrangementet, og det er vi som tar den økonomiske risikoen, sier Frode, som eier selskapet sammen med Tord.

- Per nå jobber vi med å knytte til oss partnere, og det har vært svært positiv respons så langt.

For å gå i overskudd på konsertfronten er arrangørene avhengige av 800-1000 publikummere per dag. På matsiden har de ikke noe konkret tall.

- Hvem er målgruppen for festivalen?

- Folk, sier Frode kjapt.

- Dette er en unik mulighet til å bruke byens storstue for det den er verdt. Det blir Bodøs største uteservering inne, gliser trioen.

Artikkeltags