Gå til sidens hovedinnhold

Annerledes Olsok

Artikkelen er over 15 år gammel

Bakrusen etter fjorårets Olsok har lagt seg. Nå skal en ny komité lage en litt annen festival, med Helene Bøksle som plakattopp.

Det er definitivt slutt på alkoholservering på kirkestedet. Olsokarrangementer skal spres over hele kommunen, og lag og foreninger og en aktiv hovedkomité er på plass.

– Vi har kommet fram til nye rammer i drøftinger mellom politikere og hovedkomiteen. Vi ønsker å involvere lag, foreninger, kirken og eldrerådet, sier sekretær Petter Kjærnes til Avisa Nordland.

Suppleringer senere. På grunn av granskning og debatt rundt fjorårets Olsokfestival i Gildeskål, har hovedkomiteens arbeid vært litt forsinket, men nå har de et program å komme med som vil få en del suppleringer senere.

Helene Bøksle med band blir det tyngste nasjonale navnet. Hun står også på plakaten til Sommerdagan i Meløy uken etter.

– Meløy og vi har forhandlet med artistbyrået til Bøksle uten å vite om hverandre. Det var litt synd, men vi får tro at det er såpass avstand mellom kirkestedet ved Inndyr og til Meløy kirke at vi ikke slåss om det samme publikumet, sier Kjærnes.

Kunst og folkefest. Olsok har offisiell åpning på kirkestedet lørdag 22. juli. Der vartes det opp med en kunstutstilling av maleren Michaloss Wigdehl. Han er født og oppvokst i Gildeskål, og blir regnet som den offisielle Spitsbergen-maleren.

– På åpningsdagen legger vi opp til en folkefest med marked, salgsboder og underholdning. Blant annet kommer Sirkus Granados. Om kvelden skal Thomas Brøndbo spille med band på utescenen, sier Kjærnes.

Historisk vandring. Søndag inviterer historiker og museumsbestyrer Oscar Berg til guidet, historisk vandring på Vigdel ved Forstranda. Det blir også Gudstjeneste i grotten Brusteinarhola.

Olsok satser på at unge talenter skal få sjanse til å vise seg fram på ungdomshuset på Inndyr. Musikeren Arild Sandberg fra Sørarnøy skal lede prosjektet ung artist onsdag og torsdag.

– Målet vårt er å få til bredde i arrangementene til glede for hele kommunen, sier Petter Kjærnes, som også kan skilte med konsert med Hans Inge Fagervik på Sørarnøy ungdomshus fredag 28. juli.

Offisiell åpning på kirkestedet 22. juli.