Terningkast 5: Alt vel ved Hoff-et

Artikkelen er over 16 år gammel

«In Town» innfrir forventningene vi har lov til å ha etter den flotte «Crosslands». Ei variert og gjennomarbeidet plate har det blitt. Aller sterkest er balladene.

DEL

Tittelkuttet åpner den nye Jan Gunnar-plata i «groovy» opptempo, og den er en av flere låter, som drar tankene i retning Brecker og Weather Report.

«In Town» er ikke er platas beste kutt, men temaet er solid melodiforankret, og her som ellers spiller bandet ypperlig. Og selvsagt: Både saksofonist Brunborg og pianisten selv er i kreativ solist-form, slik de er plata igjennom. Mer fusion-påvirket jazz i midt- og opptempo finner på «Revamp» og «Bits and Pieces». Også disse er basert på fint oppbygde temaer, og i den fengende «The Return» skrenser vi innom latinmusikk.

De største høydepunktene kommer imidlertid i form av stemningsmettede, lyriske ballader. Eksempler er «Promises», «Seven Seas», «Clouds» og den Brunborg-signerte «Your Song», som etter hvert utvikler seg til raskere tempo. Vakkert, stemningsfullt og melodisk er stikkordene.

Stilmessig nærmer vi oss her mer europeisk jazz, og mindre vakkert blir det ikke, når Jan Gunnar avslutter plata med to nydelige solonummer, som i tråd med hans Keith Jarrett-bakgrunn balanserer mellom jazz, folk og klassisk.

Som nevnt er ensemblespillet i toppklasse, og ved siden av de to hovedsolistene noterer vi en oppfinnsom solo fra bassist Bjørn Kjellemyr på «Bits and Pieces». Børge Petersen-Øverleirs diskrete gitarpålegg er smakfulle, mens unge Mathias Eick leverer utsøkt og modent trompetspill på «Promises» og «The Return».

For å like de raske låtene er de definitivt en fordel å være på godfot med jazz-fusion. Balladene derimot trenger du egentlig ikke å være jazzfrelst for å like. Det holder at du setter pris på god musikk med gode melodier, klangfulle akkorder og stemninger.

Til slutt våger vi påstanden om at Hoff fra Bodø i kvalitet godt kan måle seg sine mer berømte sjangerkolleger på andre siden av Atlanteren.

Artikkeltags