Aktivitetsrik helg

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Langrennsåpning i Sulitjelma, danseshow på Fauske og Hamarøy. Turnshow og julekonserter i Bodø. Se alle bildeseriene fra helgen.

DEL

Avisa Nordland besøkte en rekke kultur- og idrettsarrangementer denne helgen, og laget minst like mange bildeserier og videosnutter som ble publisert på an.no.

Se alle bildeseriene til høyre i saken.

Artig førjulshow

Fauske skolekorps, Fauske orkesterforening og Vestmyra barnekor satte 2-300 gjester i den rette julestemningen fredag kveld.

Strålende langrennsåpning

Hele 21 seirer ble det på de lokale skiløperne da sesongens første Nordlandscup ble arrangert i helga.

Løpene ble flyttet fra Bestemorena til Sulitjelma på grunn av snømangel, og det kom løpere helt fra Bardu for å delta. Det forteller litt om hvordan snøforholdene er i nord i førjulstiden.

Juleshow for Dans Fauske

Vi var på barnas del av maratonshowet med Dans Fauske lørdag kveld.

Med heftige diskorytmer, tøffe breakdansere, street, hip-hop og boogie woogie satte Dans Fauske seg selv nok en gang på det nasjonale dansekartet.

Bodø Gym og turns juleshow

For fjerde året på rad arrangerte Margrethe Vinje og de 530 utøverne i Bodø Gym og turn juleshow lørdag. En forestilling som bare blir større og større.

Danseforestilling på Hamsunsenteret

Lørdag ettermiddag trakk 76 unge dansere og musikere fra Hamarøy og Tysfjord et publikum på 230 og med det fullt hus i kultursalen på Hamsunsenteret.

Danseforestillingen ble krydret med at elever i musikkskolen også opptrådte på piano og fiolin. I tillegg ble det vist en flott utstilling av produkter laget av elever i kunst og håndverk, samt duodje i Hamarøy og Tysfjord.

Mix med venner fylte domkirka

For første gang på 25 år inviterte Sangkoret Mix til en ren julekonsert. Det ga mersmak.

Mix hadde fått med seg veteranene i Bodø Håndverkersangforening og ferskingene i Bodø Domkirkes jentekor til sin julekonsert i domkirken lørdag kveld.

«Lokalrock» på Gimle

AN Ung besøkte Gimle lørdag kveld da XRK arrangerte«Lokalrock». Rundt 50 musikkinteresserte ungdommer møtte opp for å høre unge, lokale musikere.

David Eugene Edwards på Sinus

Lørdagens konsert med David Eugene Edwards ble en av årets overraskelser i Bodø, mener ANs anmelder Kjell Nordeng.

Holdt kulturskole i julestemning

I over 40 år har kulturskolen i Bodø invitert til julematiné. Budbringerne av julestemning hvilte ikke på laurbærene i år heller.

Søndag inviterte de til to julespekkete forestillinger i Bodø Kulturhus.

Artikkeltags