Acuna er født i Peru, og har spilt med de fleste av de virkelig store i musikkverdenen, som Elvis Presley, Joni Michell, Al Jarreau, Santana og et utall andre internasjonale stjerner. De fleste forbinder han også med Weather Report hvor han spilte fram til 1978, og var med på de berømte platene "Black Market" og "Heavy Weather".

Se også: Varmt møte med Jan Eggum.

Mestermøte

Sammen med Jan Gunnar Hoff og Per Mathisen har han utgjort trioen Acuña/Hoff/Mathisen som har turnert i mai måned i Norge med i alt 12 konserter. Prosjektet har sitt utspring i en konsert med Acuña under Latinfestivalen i Tromsø februar 2007 og må kunne karakteriseres som et mestermøte mellom tre utrolig dyktige musikere.

Til tross for en reise på et døgn for å komme til Beiarn var det en meget opplagt Acuña som sprang mellom slagverk og congas og andre perkusjonsinstrumenter. Under åpningen av trioens avdeling spilte Acuña på ”cajon”, en slags trekasse som han satt på og spilte på med fingrene og hendene. Her framkalte han lyder man ikke skulle tro var mulig å få til, og det svingte som bare det.

Trollbandt publikum

Stoffet de presenterte er basert på komposisjoner av alle tre artistene og konserten ble en energisk opplevelse for publikum. Konserten ble et fyrverkeri av klang og rytmer, og hele salen var elektrisk under trioens framføring. Musikerne trollbandt publikum med to fyldige numre og responsen fra publikum var stor.

Les også: Spennende intimkonsert.

I tillegg til trioens egen avdeling på nattjammen deltok også Acuña i andre settinger i løpet av kvelden, hvor han viste en spontanitet og musikkglede som var enorm.

Acuña er også en ettertraktet seminarholder, og under nattjammen ble det innbudt til en clinic med Acuña dagen etter. Denne skulle være åpne for alle som ønsket å delta.

Honnør til arrangøren

Også de andre to musikerne i trioen imponerte. Jan Gunnar Hoff som er kunstnerisk leder for TGV, er en etablert jazzmusiker som etter hvert begynner å få en lang merittliste. Hoff tok ut maksimalt under konserten og leverte til fulle. Sandefjordsbassisten Per Mathisen er også en svært dyktig instrumentalist som under konserten virkelig briljerte med sitt bass-spill. Han har for øvrig vært et fast innslag på alle jazzcampene som har vært arrangert.

Det ble flere ganger under konserten gitt honnør til de som står ansvarlige for The Groove Valley og Rune Paulsen med hele sin stab har gjort en meget god jobb for innholdet i TGV 2008. For de som vil høre mer fra trioen Acuña/Hoff/Mathisen blir det flere muligheter bl.a. under Nordland Musikkfestuke.