10.000 kom til Vika

10.000. Omtrent like mange som i fjor kom til Vikafestivalen.

10.000. Omtrent like mange som i fjor kom til Vikafestivalen.

Artikkelen er over 11 år gammel

4.000 personer trosset surværet på fredag, og 6.000 kom i finværet på lørdag. Det er foreløpig status etter Vikafestivalen på Mo i helgen.

DEL

Det betyr at det kom omtrent like mange festivaldeltagere i år som i fjor. Det er festivalsjef Mads Mjelle fornøyd med:

– Ja. Nå er riktignok ikke disse tallene eksakte, men bare et anslag. Uansett klarte vi å følge opp fjoråret. Det betyr at vi kan se framover til en ny festival her på Mo, sier Mads Mjelle.

Hill ga tips. Vikafestivalen 2007 kunne skilte med to internasjonale navn som aldri har opptrådt i Nord-Norge tidligere.

– Lauryn Hill gjorde en fantastisk konsert når hun først kom i gang. Hun lovpriste festivalen selv om det var surt og kaldt da hun var på scenen. Lauryn Hill ga 20 dollar i tips til bartenderen vår fordi hun var så fornøyd, humrer Mads Mjelle.

Big Bang gjorde en kanonkonsert med sola rett i øynene lørdag kveld. Mads Mjelle fikk med seg nesten hele rockeshowet til Greni.

– Big Bang blir bare bedre og bedre, sier Mjelle.

Fast kjerne. Akkurat som i fjor, var det mange tilreisende fra Salten til Vikafestivalen.

– Vi hadde også besøk fra Sverige og andre land. Europe trakk nok til seg noen ekstra tilreisende. Men først og fremst har vi en kjerne med festivaldeltagere som kommer år etter år. De kom til Sjonstsock, og nå kommer de til Vika. Vi er avhengig av å ha denne kjernen av publikummere med oss, sier Mads Mjelle.

Big Bang i stor-form.

Artikkeltags