I disse pandemitider har kulturlivet ligget med brukket rygg, og mange har måttet avlyse sine aktiviteter. Når det i høst ble mulig å arrangere konserter etc. opplever vi som lesere at kulturstoff praktisk talt er fraværende i AN. Vi leser opp og i mente om Bodø/Glimt – og det er vel og bra. De fortjener plassen sin. Men det gjør sannelig også små og store kulturbegivenheter!

Nylig arrangerte Glomfjord Hornmusikkforening den 18. utgaven av «En Anderledes Jul». Etter å måtte avlyse i 2020, og med en ny og økende virusvariant i samfunnet var det et spent amatørkorps som øvde og forberedte seg foran konserthelgen. Når vi nå ser kansellerte konserter og arrangement er vi sjeleglade for at vi fikk avviklet årets største happening i korpset vårt.

Men så opplever vi at AN ikke er til stede og rapporterer fra «En Anderledes Jul». Det har aldri skjedd før i løpet av de 18 utgavene. Korps, solister og band har bestandig gledet seg til omtale og kritikk, og vi har til og med fått terningkast 6 av AN! Derfor er utrolig overraskende og trist for alle oss aktørene å registrere at AN ikke møter opp på konsert en gang!

Nå er ikke vi de eneste som opplever å bli oversett av statsstøttet media. Vi vet det er mange frivillige lag og foreninger utenfor Bodø som er i samme situasjon. Det synes vi Avisa Nordlands redaksjon må gjøre noe med! Vi elsker å få oppmerksomhet på det vi gjør. Hadde det ikke vært for sosiale medier hadde våre prestasjoner gått forbi i total stillhet. Takk og pris for Facebook!

Styret i Glomfjord Hornmusikkforening