Gå til sidens hovedinnhold

Kritisk til at fylkeskommunen skal bruke millioner på TV-program: - Vanskelig å måle effekten

Nordland Høyre vil ikke bruke tre millioner fylkeskommunale kroner på TV2-serien «Hver gang vi møtes".

For abonnenter

(Lofotposten): I slutten av mars ble det kjent at Nordland fylkeskommune vil bruke tre millioner kroner for at serien der norske artister tolker hverandres låter skal flyttes til Kjerringøy i Bodø. Totalt skal det brukes 8,2 millioner, der Bodø kommune og Bodø 2024 går inn med 5,2 millioner.

Høyres gruppeleder Beate Bø Nilsen spør i fylkestinget denne uken om vurderingene som er gjort knyttet til bevilgningen.

– Serien er ikke et reise- eller matprogram, men et rent musikkprogram, men Bodø2024 signaliserer gjennom mediene at det skal være en endring i konseptet. Tidligere erfaringer fra Våler viser at det er vanskelig å måle effekten av programmet. Nordland fylkeskommune poengterer at pengene som skal brukes på «Hver gang vi møtes» ikke blir tatt fra andre budsjetter. Dette er DA-midler, altså penger som er satt spesielt av til utvikling og vil ikke gå ut over satsing på for eksempel skole eller samferdsel, sier Nilsen.

Les også: Gleder seg over TV2-satsing: – En fin mulighet til å sette Bodø og Kjerringøy på kartet

Hun mener pengene kunne vært brukt på en bedre måte, blant annet for å hjelpe reiselivsnæringen i Nordland som har vært hardt rammet av koronapandemien.

- Gjenåpningstiden vi har foran oss for reiselivet i Nordland er viktig for å sikre at reiselivsbedriftene kan få opp aktiviteten igjen så raskt som mulig. Da kunne disse midlene vært brukt alternativt til reiselivet.

Les også: Hver gang vi kutter

Spørsmålet skal besvares senere i fylkestingssamlingen. Fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) berørte imidlertid saken i sin orientering mandag da fylkestinget åpnet.

– Det er en form for budkrig dersom man ønsker å være vertskap for populære TV-konsept. Det er det samme for steder som ønsker distriktsfinalene i Melodi Grand Prix. Bodø og Nordland blir synlig i et populært fjernsynsprogram, og vi kan markedsføre Bodø som europeisk kulturhovedstad i 2024, sa Norvoll blant annet.

Kommentarer til denne saken