Tre kamper på rad uten seier, og dermed hagler det med kritikk mot Bodø/Glimt. Mange, fra eksperter i TV-ruta til flere av Glimts egne tilhengere, har tatt ordet krise i bruk for å beskrive tingenes tilstand. Det er virkelig et feil ord å bruke om det som nå skjer sportslig med Glimt. Her skal du få vite hvorfor.

Det som kanskje først og fremst kjennetegner et lag som er i krise er spillere som har glemt at fotball er et lagspill, spillere som er så inne i sin egen verden at de ikke forholder seg til andre enn seg selv. Det er også et tydelig tegn på krise at innsatsen varierer fra lav til ikke i det hele tatt. Og et baklengsmål fører ofte til total kollaps for et lag i krisemodus.

Hva var det vi fikk se på Aspmyra søndag kveld?

Jo, for det første fikk vi se et Glimt-lag som spilte seg fram til veldig mange og store sjanser.

For det andre fikk vi se at Glimt i større grad enn vi er vant med, varierte sitt angrepsspill. En spillemessig interessant videreutvikling.

For det tredje fikk vi se samtlige gulkledde kjempe knallhardt gjennom hele kampen – tro mot Kjetil Knutsens opplegg både offensivt og defensivt.

For det fjerde førte ikke LSKs scoring til noen endring i innstillingen til spillerne.

I sum kunne vi observere Brede Moe & co. i klar framgang sammenlignet med den stusslige prestasjonen på Ullevaal for ei uke siden. Og det med flere sentrale spillere ute. Likevel er det ganske tydelig at Glimt er nede i en liten bølgedal nå, noe som jo skjer med alle lag en eller flere ganger i løpet av en sesong.

Resultatmessig er jo ikke uavgjort noe å juble for, men sannelig gir prestasjonen oss grunn til å være optimister. Det jobbes fortsatt veldig godt på treningsfeltet på Aspmyra, og det kunne vi altså tydelig se i kampen mot ubeseirede Lillestrøm.

Med åtte poeng på fem kamper (fem færre enn i 2021 og sju færre enn i 2020) kan vi jo til en viss grad skjønne at mange argumenterer for at Glimt ikke er så sterk i år. Det er jo en posisjon klubben trives veldig godt i. Fra å være laget ingen kunne slå til å bli laget alle kan ta poeng fra bare de «knekker en kode», om vi skal tolke Twitter – stemningen, er en utvikling som passer Glimt godt.

Apropos å knekke koden: Én ting er å vite hvordan du kan stoppe Glimt, en helt annen ting er å ha gode nok spillere til å klare det. Lillestrøm hadde flaks som fikk med seg noe hjem fra Bodø, men får mye ros for å ha knekt Glimt – koden. Forstå det den som kan.

Vi som har fulgt Glimt tett lenge før medgangssupporterne kastet seg på i 2020, vet hvordan Glimt og «krise» kan se ut. De fleste av oss har merket seg sine egne bunnivåer, og mitt personlige skriver seg tilbake til 20. juni i 2007. Da var jeg i Bergen og fikk oppleve Løv-Ham vinne 4–0 over et Glimt-lag med storheter som Runar Berg, Erik Hoftun og Johan Lædre Bjørdal på banen. Jeg forlot ikke Krohnsminde med tro på en særlig god sesong, men det endte med opprykk til eliteserien.

Tross noen svake resultater tror jeg fortsatt på at 2022 kommer til å bli en fantastisk sesong for Bodø/Glimt med europacupkamper og kjemping ganske så høyt oppe på eliteserietabellen.