Sa de skulle se på nordlyset. Så sjekket tollerne bagasjerommet

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Tollere i Troms har beslaglagt 7,3 kilo hasj og 2,1 kilo amfetamin i to betydelige narkotikabeslag.

En norskregistrert stasjonsvogn ble stoppet 15 kilometer fra Helligskogen tollsted 19. oktober i fjor, ifølge en pressemelding som er lagt ut på toll.no.

Hasjbeslaget ble resultatet etter at en tollpatrulje fra Tromsø stoppet en norskregistrert stasjonsvogn 15 kilometer fra Helligskogen tollsted om kvelden 19. oktober.

Fra Oslo for å se nordlyset

De tre mennene i 20-årsalderen i bilen fortalte til tollerne at de hadde reist fra Oslo til Troms for å se nordlyset og at turen nordover hadde gått via Sverige og Finland.

Pressevakta til Tollvesenet opplyser til Nordlys at de tre opprinnelig kommer fra Osloområdet.

Tollerne fattet mistanke og tilkalte tollpatruljer fra Helligskogen og fra Tromsø.  Bilen og de mistenkte ble transportert til tolldtasjonen og narkotikahunden Finn søkte på bilen og markerte for funn av narkotika i bagasjerommet samt på en bag.

- Da tollerne avdekket flere pakker i sidepanelet i bagasjerommet på stasjonsvogna, ble tollkontrollen «fryst». To patruljer fra Troms politidistrikt ankom tollstasjonen og overtok ansvaret for narkotikaen og de tre mistenkte. Smuglingsforsøket er etterforsket av Troms politidistrikt. skriver de på toll.no.

Amfetamin og hasj i Finnmark

Men det er gjort flere stor beslag i Nord-Norge:

Tollerne i Øst-Finnmark beslagla 2,1 kilo amfetamin og tre kilo hasj i en norsk registrert personbil i Tana natt til 12. juni og dette beskrives som et stort narkotikabeslag i Finnmark.

- To norske statsborgere ble pågrepet mistenkt for narkotikasmuglingen. De ble stoppet av en tollpatrulje i Tana etter at de hadde kjørt inn i Norge på riksveg 895 og passert Polmak tollsted. Forklaringene fra sjåføren (39) og passasjeren (42) gjorde tollerne mistenksomme og det ble besluttet og ta bilen med til politiets kontrollgarasje samtidig som Tolletatens flerbrukshund Diesel ble tilkalt.
 

Tollerne avdekket her flere poser med totalt 2,1 kilo amfetamin og tre kilo hasj. Narkotikaen og de to mistenkte smuglerne ble etter tollkontrollen overlevert til mannskaper fra Finnmark politidistrikt.

Tollbeslagene er ikke offentliggjort før nå av hensyn til politietterforskningen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken