Mann (27) ble angrepet med et krydderglass under soning i Bodø fengsel. Nå skal saken opp i retten

Etter angrepet, fikk mannen godt synlige arr i ansiktet. Han har også vært tungt medisinert og slitt med posttraumatisk stresslidelse (PTSD).

Etter angrepet, fikk mannen godt synlige arr i ansiktet. Han har også vært tungt medisinert og slitt med posttraumatisk stresslidelse (PTSD). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

39 sting i ansiktet og tannlegeregninger for over 200.000 kroner var noe av det 27-åringen satt igjen med etter å ha blitt angrepet under soning i Bodø fengsel.

DEL

I juni 2018 ble en 27 år gammel mann som satt inne til soning, angrepet i Bodø fengsel.

– Det var en lørdag og vi ble utlåst fra cellene klokka 16, og jeg var av de første ut. I gangen traff jeg han som angrep meg, vi pratet sammen og gikk flirende hver vår vei. Jeg til kjøkkenet og han til cella si. Så kjenner jeg et hogg i hodet og tenker «ka i faen som traff meg?». Jeg så han inn i øynene og så at han hadde et knust krydderglass i hånda, uttalte 27-åringen til Rana Blad i fjor høst.

Han spør hva den andre innsatte driver med og får svaret:

– «I'm going to kill you», svarte han.

Hull i leppa

De to var alene på felleskjøkkenet og på benken sto det ferskt brød og en pizzadeig til heving. Slike detaljer husker 26-åringen, til tross for det grove overfallet.

– Det tok kanskje 30 sekunder, men det opplevdes som en evighet. Jeg så andre kom til, men jeg så uklart på grunn av alt blodet i øynene. Jeg fikk også et kutt i leppa, det var et hull og jeg kjente at jeg kunne stikke tunga ut gjennom det.

På legevakten brukte legen over tre timer på å renskjære sårkantene og å sy 39 sting. Åtte av dem var inne i munnen.

I tillegg satt han igjen med tannlegeregninger for over 200.000 kroner for blant annet rotfylling og utskifting av tenner.

Tiltalt for to forhold

Nå skal saken opp i retten. 27-åringens bistandsadvokat er Rohnny Mollan Andersen.

Mannen som angrep er tiltalt for overtredelse av straffeloven for å ha skadet en annens kropp. Han er også tiltalt for å ha øvet vold mot en annen person i luftegården i Stavanger fengsel i 2017. Også denne saken skal opp i retten samme dag.

Hovedforhandlingene starter i Salten tingrett 2. september. Det er satt av to dager til forhandlingene.

Artikkeltags