Russland kan ende opp som Venezuela slik dette har utviklet seg. Venezuela sitter på verdens største oljereserver. Men de er også rik på kull, gull og mange andre natur ressurser. Dette samtidig som dette ikke kommer folket til gode fordi det rett og slett ikke utvinnes. Det lille som utvinnes i landet går til å holde oppe det autoritære styret og kretsen rundt sosialist styret og dets næreste medarbeidere.

Russland kan ende opp slik de også, og det kan skje veldig fort.

Hvis vi skal tro på rapportene som nå kommer fra pålitelige medier og vestlig etterretning, så har altså hele framrykkingen av russiske tropper stoppet opp i Ukraina.

Tapene av personell og krigsmateriell er enorme. Selv om eksperter her hjemme mener dette ikke har stor betydning for styrken til det Russiske militæret, så må det stilles store spørsmål ved slik påstand. Engelske eksperter er nemlig av en helt annen oppfatning, de har vel litt innsikt i dette like mye som norsk militære eksperter.

Fra medier og etterretningskilder sies det antall drepte og ødelagte utstyr fra tirsdag 15/3:

Angrepshelikoptre: Vestlige kilder 70–80. Ukrainske kilder 108

Tanks og andre militær kjøretøy: Vestlige kilder 700–800. Ukrainske kilder 1370

Fly: Twitter-kontoen Ukraine War Russia hevder 5. mars at totalt åtte fly er skutt ned på litt over et døgn. Lørdag kveld meldte Nexta at ni fly og helikoptre er skutt ned på 24 timer. En av pilotene som ble tatt til fange, har tidligere blitt avbildet sammen med Vladimir Putin.

Soldater som er drept: Torsdag 10. mars: En ikke navngitt kilde i amerikansk etterretning anslår mellom 5000 og 6000 drepte russiske soldater i Ukraina-krigens 14 første dager. Ukrainske kilder sier 14/3 at 13500 russiske soldater er drept.

Uansett hvordan man snur og vender på disse tallene så er det katastrofe for hver familie som mister sin sønn eller datter. Enten de er fra Russland eller Ukraina

Krigen vil være en katastrofe for hele det russiske samfunn. De har ikke lenger vesten kapital, land og investorer i ryggen som kommer inn med bedrifter og hjelper de. De vil ikke få solgt sine varer lenger og ingen vil selge noe til de heller

Det har derimot Ukraina til fulle. Selv om lidelsene og tapene til Ukraina nå er stygge og vonde, så vil landet reise seg igjen og bli sterkere enn noen gang tidligere.

Russland vil ikke klare reise seg igjen i vår levetid, ingen vil handle med dem lenger og ingen vil investere der lenger i overskuelig framtid

Dette kan bli Putin sitt Waterloo. Leve Ukraina.