Løpet til Bodø for første gang: – Bodø har et fantastisk engasjement

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Søndag 29. september arrangeres Rosa sløyfe-løpet i Bodø for første gang. Det er Kreftforeningen og Brystkreftforeningen som står bak løpet, lokal arrangør er Bodø Run Festival.

– Bodø har et fantastisk engasjement for kreftsaken og vi har hatt svært lyst å få det til her lenge. Vi har lenge sett engasjementet på Vardesenteret og Treffpunkt hvor frivillige stiller opp for kreftsaken. Vi vet at Bodø er en by som bryr seg og det var derfor naturlig å ta Rosa sløyfe-løpet hit, sier Brage Larsen Sollund, distriktssjef for Kreftforeningen.

Rosa sløyfe-løpet ble for første gang arrangert i Oslo i 2016 med stor suksess. Siden den gang har Kreftforeningen utvidet antall løp hvert eneste år med seks løp i 2017 og åtte i 2018. I år arrangeres det i 10 byer, Bodø, Tromsø, Haugesund, Bergen, Lillehammer, Oslo, Skien, Kristiansand, Trondheim og Ålesund.

Målet er at løpet skal skape økt oppmerksomhet rundt brystkreftsaken, og inntektene går til Rosa sløyfe-aksjonen. Brystkreft er den vanligste kreftformen hos kvinner, og hvert år får rundt 3500 brystkreft i Norge. Et av hovedmålene til Rosa sløyfe-aksjonen, samt løpet, er å vise solidaritet med alle som er rammet. Sykdommen rammer flere enn dem som får det – partnere, foreldre, søsken, barn, venner og kolleger berøres også når en brystkreftdiagnose stilles.

– En av grunnene til at vi gjør dette er fordi brystkreft er en av verdens største kreftformer og Rosa Sløyfe har satt det på kartet. Rosa sløyfe er en aksjon for å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon, øke kunnskapen om brystkreft, samt å samle inn midler til brystkreftforskning. Også i år er dette målet med aksjonen, sier Larsen Sollund.

Halvparten av deltakeravgiften går rett til brystkreftsaken. Det er også mulig å donere et valgfritt beløp, opplyser arrangørene.

- Dette er løpet hvor man ikke må vinne. Noen løper fort, noen går og noen sitter i rullestol. Det viktigste er å stille opp for hverandre, avslutter distriktssjefen.

I Bodø starter løpet klokken 14.00, søndag 29. september.

Om Rosa sløyfe-aksjonen

Rosa sløyfe er en internasjonal folkebevegelse som markeres over hele verden i oktober hvert år. Målet med aksjonen er å vise solidaritet med de som rammes, øke kunnskapen om brystkreft og å gi støtte til

brystkreftforskning og andre brystkreftprosjekter. I løpet av oktober farges Norge rosa ved hjelp av bedrifter, foreninger og privatpersoner som alle bidrar i kampen mot brystkreft. Brystkreftforeningen og

Kreftforeningen arrangerer Rosa sløyfe-aksjonen i Norge og har gjort det siden 1999.

Kilde: www.rosasloyfe.no


Artikkeltags