Gå til sidens hovedinnhold

Kostbare guttestreker realiseres på taket av City Nord

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vidunderlige kostbare guttestreker i ferd med å realiseres på taket av City Nord. Her skal en virkelig forsyne Nordlandssamfunnet med direktebåret energi fra solcellepaneler på taket av nevnte bygg. Det blir vel som da direktøren for Keiseren proklamerte vannbåren varme med null tap til omgivelsene. Jeg tillot meg den gang via AN å gjøre direktøren oppmerksom på at tapet til omgivelsene ville ligge på ca. 10 % om de skulle forholde seg til naturlovene. I ettertid ble det redegjort for Keiseren i et foredrag presentert på Pensjonistuniversitetet, hvor en driftsansvarlig regnet med et tap på 11 % i ledningsnettet så vidt jeg har fått referert.

Når det gjelder solcellepaneler, så er deres produksjon i aller høyeste grad avhengig av energien i solstrålene som treffer panelene. D’herrer Juell og Jakobsen bør kanskje regne litt på hvor mye energi den nevnte takflate dekket med solcellepaneler vil absorbere, sommer som vinter, natt som dag, skyet og klar himmel, med nevnte tak som nedslagsfelt for sol og annet som kommer fra oven vinterstid når en trenger energien. Regnestykket bør kanskje angi hva prisen pr. kWh vil være. En liten sammenligning med prisen på norsk vannkraft vil ikke være så ueffen. Tror bærekraften forsvinner i dimman om dere holder dere til fakta og ikke ønskedrømmer. Men det ligger vel noen grønne subsidier betalt av forbrukerne og venter, for ikke å si at en tuter med de ulvene en er sammen med.

Les også

Store planer for taket på City Nord

Kommentarer til denne saken