Hamarøy: Redningskorpset, som musikerne kalte seg, hadde totalt seks spilleoppdrag på nasjonaldagen. For å gjennomføre dem, og sørge for at innbyggerne i hele kommunen skulle få høre både nasjonalsangen, kongesangen og marsjer på årets amputerte 17.-maifeiring, måtte korpsfølget kjøre hele 150 kilometer.

Det er en oppgave som kan ta pusten av de fleste. Likevel var det ingen som sa nei da forslaget om å starte dagen med en skitur mens de spilte, ble lansert.

Skituren med 13 musikanter, samt drillpiker, ble gjennomført i nypreparerte løyper på Ulvsvågskaret skisenter i Hamarøy, anført av en tråkkemaskin. Noen av musikerne var iført bunad, andre korpsuniformer.

– Dette var kjempemoro, syntes lederen for redningskorpset, Johannes Fauchald, som selv spilte trommer.

Har trent lite

På grunn av korona-utbruddet har korpset bare fått øvd to ganger før nasjonaldagen. Det er likevel mer enn det enkelte av korpsmedlemmene har bak seg av skiturer i vinter. Deltakerne klarte seg likevel godt i løypene, selv om skistavene var byttet ut med musikkinstrumenter. I motbakkene slet imidlertid korpset både med takt og toner hver gang de måtte gå fiskeben.

– Ideen om å gjøre dette stuntet kom så sent at jeg ikke rakk å smøre skiene mine. Derfor slet jeg litt i motbakkene, men heldigvis var det ingen som hadde smurt seg helt bort, kommenterte ett av korpsmedlemmene etter å ha gjennomført dagens første spilling, trolig også den tyngste.

– Da ideen om å ta en spillende skitur ble lansert, tente alle på den. Det var jo et supert føre og flotte forhold, rett og slett fantastisk gøy, syntes Fauchald.

Godt mottatt

Korpset spilte både på Innhavet, Drag, Storjord, Ulvsvåg, Oppeid og Skutvik i løpet av dagen, og ble godt mottatt alle steder.

– Det virket som om folk er glade for at vi stiller opp og spiller. Det er godt å se at folk setter pris på korpsmusikk. Nå skal vi bygge opp korpskulturen i Hamarøy igjen og ta igjen Steigen, sa en offensiv Johannes Fauchald til Avisa Nordland.

Bildeserie

Bildeserie 17. mai i Hamarøy