Forrige onsdag og torsdag ble til sammen 42 koronatester pakket klare for transport til Bodø fra Rana. Nå er de ubrukelige, og de 42 personene får ikke svar på prøvene sine.

Det melder Bodø Nu.

– 42 koronatester ble stående igjen på Fauske på grunn av en feil fra postens side. Dermed kom ikke disse testene frem til Bodø i tide, sier seksjonsleder Silje Røssvold ved Rana interkommunale legevakt og luftveisklinikken, til avisen.

At de ble stående førte til at de er ødelagte og kan ikke analyseres.

– Det er selvfølgelig svært beklagelig, og vi er frustrerte over det som har skjedd. Dette betyr en bortkastet dag for de som tester i Rana, og muligens enda mer bortkastet tid for mange av de 42 pasientene, sier Røssvoll til avisen.

Dersom personene fortsatt har symptomer på smitte anbefaler hun å bestille time for en ny test. De kan sende SMS til 2097 og bestille denne.

NRK Nordland har bedt Posten om tilsvar i saken:

Posten på sin side hevder at de ikke har gjort noe feil, og at det handler om måten koronaprøvene er blitt sendt på.

– Dette er koronaprøver som dessverre er blitt sendt som bedriftspakke og ikke ekspress. Hadde de blitt sendt som ekspresspakke så hadde forsendelsen kommet fram dagen etter. Posten har gjort det de skal, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef i Posten, til NRK.

Videre skriver NRK at de to partene nå skal snakke sammen, og løse problemet dem imellom.