Oppdatert om MaxMat: - Det er forferdelig at det skjer

Arkivbilde: Tillitsvalgt ved fabrikken på Rønvikleira Johnny Løkås (foran) ber ordfører Ida Pinnerød (midten) om å ha en aktiv næringspolitikk i forhold til det marine. Forsvinner Maxmat ligger det en fabrikk skreddersydd for ny aktivitet på leira.

Arkivbilde: Tillitsvalgt ved fabrikken på Rønvikleira Johnny Løkås (foran) ber ordfører Ida Pinnerød (midten) om å ha en aktiv næringspolitikk i forhold til det marine. Forsvinner Maxmat ligger det en fabrikk skreddersydd for ny aktivitet på leira. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Sjømatkonsernet Insula AS har besluttet å samle sin norske foredlingsaktivitet tilknyttet røkt laks/ørret og farseproduksjon til Leknes i Lofoten og Kongsvinger.

Som følge av dette, avvikles aktiviteten på MaxMat AS i Bodø innen utgangen av 2018, skriver konsernet i en pressemelding.

I et styrevedtak i går ble det vedtatt at arbeidsplassene på Rønvikleira og på Alstad i Bodø avvikles.

Rundt klokken 12.30 ble de tillitsvalgte informert om nedleggelsen. Og klokken 15.30 kom de ansatte ut av informasjonsmøtet med Insula.

Alt blir nedlagt

- De har bestemt at alt blir nedlagt i Bodø, sier hovedtillitsvalgt Arnt Hatten i MaxMat til an.no.

Han sier videre at det blir gradvis nedtrapping.

- De første må gå i januar eller februar i 2018. De siste skal etter planen gå mellom august og oktober i 2018, sier Hatten.

- Hvordan tok de ansatte det?

- De har vel forberedt på det siden januar. Det lå i kortene så folk har vært klar over det.

Viggo Sennesvik er leder i Bodø-avdelingen til Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN).

Da an.no tok kontakt orsdag ettermiddag var han i Oslo. Han hadde ikke fått beskjed om nedleggelsen fra Insula, men hadde likevel hørt om det.

- Det er forferdelig at det skjer. Det er siste rest av næringsmiddelindustri i byen. Det er noen bakere tilbake, sier han.

Kjøpte i 2015

Insula kjøpte Maxmat av Rema 1000 så sent som i oktober i 2015.

Insula AS ble etablert i 2015. Insula AS eies av Kverva AS (90,1 %) samt ledende ansatte i konsernet (9,9 %). Hovedkontoret ligger på Leknes. I tillegg til Maxmat har konsernet blant annet i Norge Lofotprodukter AS og AS Keco i sin portefølje. På svensk side eier de Marenor AB.

Maxmat ble på sin side etablert i Bodø av familien Lundbakk i 1985. Siden 2005 har Rema både vært storkunde og medeier. Sommer 2015 ble det avklart at Rema også skulle overta de resterende 25 prosent av aksjene fra familien Lundbakk.

Maxmat har sine fabrikklokaler på Rønvikleira og på Alstad.

I 2015 hadde bedriften 360 millioner i driftsinntekter og et resultat før skatt på 8,2 millioner kroner. Ifølge Brønnøysundregistrene har bedriften 133 ansatte.

Artikkeltags