Gå til sidens hovedinnhold

Én savnet i brann i bo- og omsorgssenter på Kongsberg

Artikkelen er over 4 år gammel

Det brenner i flere leiligheter på Skinnarberga bo- og omsorgshjem på Kongsberg. Én person er savnet, opplyser brannvesenet på stedet.

– En person er fortsatt savnet, sier brannmannskapenes tjenesteleder Axel Onshuus til Laagendalsposten klokken 06.40 søndag.

– Det er 22 beboere som er evakuert. Samtidig har vi flyttet ti beboere fra sengeposten som lå nærmest brannområdet, opplyser Onshuus.

Politiet meldte om brannen ved 4.20-tiden.

– Brannmannskapene har nå fått såpass kontroll at de har begynt å gå igjennom leilighetene det har brent i, sier operasjonsleder Tore Nuven i Sørøst politidistrikt til Laagendalsposten.

En beboer blitt sendt til sykehus med røykskader, men det skal ikke være snakk om alvorlige skader. Også en brannmann har fått medisinsk hjelp etter å ha fått i seg røyk, opplyser Nuven til avisen.

– Det er 24 leiligheter i bygget, og det brenner i hele andre etasje, opplyste vaktleder Harald Klepp i brannvesenet til VG ved 4.30-tiden.

Klokken 5.10 var brannen fortsatt ikke under kontroll.

– Brannvesenet er i fullt arbeid på stedet, men vi har ikke kontroll over brannen ennå. Vi har mye ressurser på stedet, sa Klepp.

Kommentarer til denne saken