Gå til sidens hovedinnhold

Én savnet i brann i bo- og omsorgssenter på Kongsberg

Artikkelen er over 3 år gammel

Det brenner i flere leiligheter på Skinnarberga bo- og omsorgshjem på Kongsberg. Én person er savnet, opplyser brannvesenet på stedet.

– En person er fortsatt savnet, sier brannmannskapenes tjenesteleder Axel Onshuus til Laagendalsposten klokken 06.40 søndag.

– Det er 22 beboere som er evakuert. Samtidig har vi flyttet ti beboere fra sengeposten som lå nærmest brannområdet, opplyser Onshuus.

Politiet meldte om brannen ved 4.20-tiden.

– Brannmannskapene har nå fått såpass kontroll at de har begynt å gå igjennom leilighetene det har brent i, sier operasjonsleder Tore Nuven i Sørøst politidistrikt til Laagendalsposten.

En beboer blitt sendt til sykehus med røykskader, men det skal ikke være snakk om alvorlige skader. Også en brannmann har fått medisinsk hjelp etter å ha fått i seg røyk, opplyser Nuven til avisen.

– Det er 24 leiligheter i bygget, og det brenner i hele andre etasje, opplyste vaktleder Harald Klepp i brannvesenet til VG ved 4.30-tiden.

Klokken 5.10 var brannen fortsatt ikke under kontroll.

– Brannvesenet er i fullt arbeid på stedet, men vi har ikke kontroll over brannen ennå. Vi har mye ressurser på stedet, sa Klepp.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.