Gå til sidens hovedinnhold

Kommunens advokat er overrasket etter milliondom: - Den er feil

Formannskapet i Bodø skal avgjøre om saken skal ankes.

For abonnenter

Bodø kommune gikk på et sviende nederlag i Salten og Lofoten tingrett, i IT-saken om ulovlig anskaffelse mot Braathe Gruppen.

Kommunen må punge ut 90 millioner kroner i erstatning, samt sakskostnader på nær 3,3 millioner kroner.

Stridens kjerne var at det i konkurransegunnlaget lå et krav om at leverandørene skulle levere nettprislister på elleve konkrete IT-produkter. Bodø kommune valgte Atea, men de leverte aldri en slik liste. Dermed tok Itet, nå i Braathe Gruppen, ut søksmål fordi de mente de ville vunnet anbudet dersom Atea hadde lagt frem ei slik liste.

– Vi er overrasket over dommen, og mener den er feil. Det er viktig på påpeke at resultatet er motsatt av hva KOFA kom til i 2016, og av hva Salten og Lofoten tingrett kom til i den midlertidige forføyningen. Men vi skal nå få satt oss ned og gjennomgått avgjørelsen grundig, og så får formannskapet i Bodø kommune ta stilling til om avgjørelsen skal ankes eller ikke, sier Bodø kommunes prosessfullmektig, Robert Myhre til Rett24.

Rett24 er en nettavis som omtaler nasjonale og internasjonale rettsavgjørelser, lovforslag, uttalelser og bransjenytt for jurister.

Les også

- Uforklarlig og bemerkelsesverdig, skriver retten

Motparten er derimot uenig:

– Vi har sett på domsslutningen og begrunnelsen, og er enig det resultatet tingretten er kommet til, sier Thomas Angell, som sammen med Børge Helstrøm prosederte saken for Braathe Gruppen, til Rett24.

Tingretten slår fast at prislisten, som aldri ble fremlagt, gjorde at Atea kunne prise produktene kunstig lavt - uten at de senere kunne kontrolleres.

Salten og Lofoten tingrett mener feilen er så vesentlig, at den avviste tilbyderen har krav på erstatning for positiv kontraktsinteresse – altså den avansen firmaet ville ha fått om det fikk kontrakten, skriver Rett24.

Kommentarer til denne saken