Datoen for neste års skifest er fastsatt

Niklas Dyrhaug er allerede klar for neste års utgave av Kobberløpet. Foto: Stian Høgland

Niklas Dyrhaug er allerede klar for neste års utgave av Kobberløpet. Foto: Stian Høgland

DEL

Datoen for Kobberløpet 2020 er fastsatt. Skifesten i Sulis finner sted 18. april, det bekrefter daglig leder i Kobberløpet, Mona Mosti, i en pressemelding.

– Vi har de siste årene lagt oss på den første helga etter del 2 av NM. I år kommer palme- og påskehelg i mellom. Det er tett mellom turrennene i denne perioden. Vi er glade for at vi ikke kolliderer med andre store renn i Nord-Norge som Reistadløpet og Svalbard skimarathon, sier Mona Mosti videre i pressemeldingen.

Verdensstjerner klare

Kobberløpet har blitt arrangert 51 ganger tidligere og hadde i årets utgave nærmere 1200 deltakere til start. Blant dem skistjerner som Martin Johnsrud Sundby, Petter Northug og Bjørn Dæhlie.

Også neste år lover arrangøren verdensstjerner på startstreken. Blant dem som allerede har meldt sin ankomst er olympisk mester Ragnhild Haga og verdensmester Niklas Dyrhaug.

– Blant mange fine minner fra Kobberløpet står første besøket som noe helt spesielt. Vi fikk omvisning i gruva og lærte historia om Sulis. Etter løpet fikk jeg slavemerket. Det er utrolig fint å tenke tilbake på, sier Niklas Dyrhaug.

Vårens vakreste eventyr

Dyrhaug kommer til Sulis i Kobberløpshelga for femte gang og var mannen som for noen år siden betegnet skiløpet som «Vårens vakreste eventyr i nord».

– Slagordet passer perfekt. I Sulis byr de på storslått natur, en gjestfrihet og en entusiasme man ikke ser andre steder. Det håper jeg virkelig Sulis-folkene klarer å ta vare på, sier Dyrhaug i pressemeldingen.

Han var en av de første verdensstjernene som besøkte Sulis og har hatt med seg mange deltagere oppover, både blant venner og familie.

– Kobberløpet er et veldig folkelig arrangement der alle blir sett. Fra trimmere til eliteløpere. Mine venner på landslaget samt familien storkoser seg i Sulis, sier Niklas Dyrhaug.

Artikkeltags