Det endte med seier mot Linense i Spania, hvor midtstopper Marius Høibråten sørget for begge målene. Selv med «cleen sheet» og to dødballmål var det ikke en særlig overbevist Kjetil Knutsen som møtte AN etter kampen.

– Det er ok det at vi klarer å holde nullen, samt at vi scorer på to dødballer. Men i første omgangen mener jeg at vi bommet helt på presset vårt som gjør at vi får strekk i laget. De er direkte og vinner andreballer, som fører til at vi må vende nesen hjem igjen. Når vi først vinner ballen er det feile avstander, sier han til AN og legger til:

– Det blir til tider veldig urytmisk. I tillegg er vi for dårlige til å lese klimaet i forhold til hvor rommene er. Patrick Berg var ekstremt mye ledig, men vi brukte han ikke. Vi har også en spiss som er konstant ledig om vi tørr å bruke han.

Nye utfordringer

Knutsen mener kampens motstander var utfordrende på områder Glimt selv ikke var vante til.

– De er tøffe og det er mange gode ferdigheter hos spillerne de har. Vi blir utfordret på nye ting, en keeper som suser blant annet. En utrolig god distribusjon som ga oss nye utfordringer, mener Glimt-sjefen.

Selv om kritikken har blitt lagt vekt på, mener Knutsen selv at det er mye positivt å ta fra 2. omgang.

– Vi henger mer sammen i presset. De spiller mer foran oss og da mener jeg at vi treffer mer og er mer tålmodig, når vi skal være det, sier han og legger til:

– Det blir etter hvert mer rytme i og med at Patrick Berg blir mer involvert.

Glimt-sjefen mener fortsatt at måltyven Junker ble involvert for lite i løpet av kampen.

Ser utfordringen

Tanken rundt avgangen til Philip Zinckernagel har gitt Glimt-fansen bekymringer overfor for lite sjanser skapt i åpent spill. Til dette svarer Knutsen følgende:

– Vi jobber beinhardt for de ti andre som har vært mye i elleveren at de tar mer steg. Det er en fin måte å kompensere for Philip. I tillegg må vi få klimatisert høyrevingen til den måten vi spiller på. Vi har vært sporadisk i den situasjonen, påpeker Glimt-sjefen.

Men én ting mener han er den største feilen i mangelen på mål i åpent spill.

– Vi sliter med den kollektive rytmen, av ulike årsaker. Vi trener tøft og flere klaget på at de var tomme i dag, sier Knutsen og mener at det å løpe seg tomme er en del av prosessen.