Gå til sidens hovedinnhold

Klimaprofeter minner meg om Jehovas vitner

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Er helt enig med Arthur Ellingsen som skriver i AN at klimakrisen er konstruert. Nå har vi blitt fôret med såkalt informasjon om klimakrise, verdens undergang om få år. Milliarder er brukt på diverse tiltak, klimaavgifter, restriksjoner m.m. Uten at det har hjulpet det slag. Klimaprofetene minner meg om Jehovas vitner, som gang på gang har spådd dommedag og verdens undergang, og når det ikke har slått til så har de hatt nokså fiktive forklaringer på hvorfor ikke.

Men slik går det når mennesket vil agere Gud, og dermed tro at de universelle krefter og forandringer kan kontrolleres og styres med diverse påfunn av menneskelig art. At vi skal ta vare på miljøet, ikke forsøple omgivelsene verken i luften og på landjorda er jeg helt enig i. Men å tro at vi små mennesker kan styre klima med rigorøse tiltak er fullstendig nytteløst. Det vil gå sin gang som det har gjort i tusener av år, uavhengig av utslipp eller ikke.

Kommentarer til denne saken