Gå til sidens hovedinnhold

Klimaaktivistene i NRK "driter seg ut" som vanlig

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I store deler av Norge har vi i den senere tid hatt en relativt lang mildværsperiode. Det har gitt klimakriseavdelinga i NRK vann på mølla. Vi har hatt den varmeste november noensinne, påstår aktivistavdelingen i NRK. For nysgjerrige viser det seg at "noensinne" går tilbake til år 1960, slik at man ikke får med seg varmeperioden mellom 1930 og 1945.

Vender man blikket litt utenfor Norge, vil vi observere at Nord-Irland har hatt den kaldeste september noensinne, med -3,7 C i County Down. På Sørøya i New Zealand måtte sauene trekke innomhus i september grunnet nye kulderekorder.

I området rundt Roma var septembermålingene de kaldeste på 50 år. Levi-skianlegget i Finland var allerede åpent i oktober – kanskje et par måneder tidligere enn normalt.

For tiden er flere skirenn avlyst i Alpene. Dette på grunn av for mye snø. Tidlig i desember ble det meldt om snødybder på mange meter. Dette var områder der "klimaforskerne" allerede på slutten av 1980-tallet (etter et par snøfattige vintre) spådde at snøen skulle forsvinne allerede på 1990-tallet.

I dagsrevyen 8. desember intervjuet de en same som fortalte at "klimaendringene" hadde gitt Finnmarksvidda for mye snø siste vinter. Derfor så han mørkt på framtida. Året før hadde de samme "klimaendringene" gitt for lite snø. Derfor så han mørkt på framtida. I år er det fremdeles for tidlig å si, men foreløpig så snølaget akkurat passe ut.

NRK hadde sett i "krystallkula" og kunne derfor med sikkerhet si at snøen på vidda ville være helt borte i år 2100. Problemet med slike spådommer er at vi har hørt dem før, med forskjellige frister – både år 1990 og år 2000. Men alt er ved det gamle. Noen ganger faller det mye snø – andre ganger blir det lite.

Begynner ikke folk å bli lei skremselshistoriene NRK diker opp om klimaet?

Kommentarer til denne saken