Klart vi bruker penger!

Ann-Kristin Moldjord, leder Bodø Arbeiderparti

Ann-Kristin Moldjord, leder Bodø Arbeiderparti Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kjære Jørgen, det er klart kommunen bruker penger! Det skulle da ellers bare mangle. Kommunen forvalter penger fra fellesskapet. Det er viktig; Kommunen driver forvaltning ikke forretning. Bodø kommune med ordfører i spissen forvalter mye penger. Det skal brukes til å gi mest mulig til innbyggerne, om det er skole, folkehelse, kultur eller vei. Det er vår felles velferd det er snakk om.

Når kommunene har blitt sulteforet av høyreregjeringen over år er det helt naturlig at vi må spare. Det betyr ikke at vi skal slutte å investere. Investere i folkehelse, investere i barns skolehverdag og investere i trafikksikringstiltak, men det betyr at vi får mindre å fordele på de ulike områdene vi har ansvar for.

Så kom COVID-19. Hele kommunen stilte opp på år felles dugnad, både privatpersoner og offentlig ansatte. Lærerne lagde nye undervisningsopplegg, Bodø kommune sørget for at ikke fremdriften på ulike investeringer stoppet opp slik at folk kunne beholde jobbene og det etablert nye avdelinger for å kunne håndtere smittesituasjonen for å nevne noe. Dette har kostet penger. Penger som vi ble lovt at Erna skulle stille opp med.

For oss i Arbeiderpartiet er det viktig å sikre arbeid til alle. Uten jobb har ikke folk penger til å dekke sine daglige utgifter. At Høyre velger å hvile seg på at arbeidsledigheten sikkert blir høy fremover er skikkelig defensivt. Til forskjell har Arbeiderpartiet skjønt at vi er nødt til å være fremoverlent for å sikre jobbene til folk. Vi må skape for å kunne dele. Å sikre det lokale næringslivet inntekter og jobb til folk er en av de viktigste tiltakene vi gjør i krisetider. Slik sikrer vi også at økonomien blir mer stabil og forutsigbar.

Kjære Jørgen. Vi satser på et regjeringsskifte til neste år slik at vi får en regjering som skjønner utfordringene i kommunene og sikrer gode rammevilkår slik at folk kan leve livene sine der de bor; i kommunen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken