Gå til sidens hovedinnhold

Klar oppfordring fra brøytemannskapene: – La bilen stå søndag, men også mandag morgen

Mye vind og snø skaper utfordringer for brøytemannskapene i Bodø.

Leder for byteknikk ved teknisk avdeling i Bodø kommune, Bjørn-Inge Ingvaldsen, har en klar melding til folk etter uværet som har herjet i Bodø og Salten søndag.

– La bilen stå både søndag, men også mandag morgen, så langt det lar seg gjøre, sier han i en pressemelding søndag kveld.

Store utfordringer

– Vi har alt av tilgjengelig utstyr og alt av både kommunalt og innleid private brøytepersonell ute, og vi har store utfordringer med å holde veinettet i Bodø åpent, sier Ingvaldsen.

Han viser til ett av mange eksempler fra veiene i dag, søndag:

– Et eksempel er fra Junkerveien: Etter å ha brøytet veien oppover Junkerveien for så å snu ved Maskinisten, så var det nesten like mye snø på veien igjen da brøytebilen kjørte tilbake. Og det sier litt om den utfordringen vi står i nå - og cirka et døgn framover.

Ingvaldsen ber nå folk å om la bilen stå, så langt det lar seg gjøre.

– Dette gjelder både nå i kveld, men også mandag morgen, sier Ingvaldsen og fortsetter:

– Det er også viktig at de som er ute og kjører er ekstra oppmerksomme på myke trafikanter, syklende og gående, da de ofte trekker ut i veiene fordi fortauene er nedsnødde, sier Ingvaldsen.

– Vær ekstra varsom og tålmodig

Han skryter av innsatsen til brøytemannskapene som gjør alt de kan for å bedre situasjonen.

– Men vi må også be folk om å være ekstra varsomme og tålmodige på grunn av værsituasjonen. Vi har dessverre ikke ressurser nok til å kunne ta unna alt underveis når værsituasjonen blir så ekstrem som den er nå, sier Ingvaldsen.

Det er fortsatt ventet mye vind og snøbyger utover natten.

– Vi oppfordrer derfor alle som har mulighet til å la bilen stå hjemme i morgen tidlig.

Kommentarer til denne saken