Gå til sidens hovedinnhold

Klagesaken mot Bodø Nu utsatt

Artikkelen er over 2 år gammel

Det vil ta enda en stund før en avgjørelse kommer i saken mellom Hayes og Bodø Nu.

Etter planen skulle PFU i dag behandle klagen mot Bodø Nu. Likevel valgte de å ikke gå videre med behandlingen, grunnet at de ønsker å få mer struktur på saken, skriver medier24.no.

- Jeg tror vi må erkjenne at flere av oss kommer nokså uforberedt og ingen har dykket dypt nok ned i saken til å foreta de konkrete presseetiske vurderingene. I forhold til tiden vi har hatt til disposisjon, så kan man si at det ikke er bra, men hele poenget er at vi sitter med saken og skal foreta en vurdering og flere har gitt uttrykk for at vi trenger mer hjelp til å sortere - og vi har hver for oss ikke klart å gjøre oss på en vurdering., uttalte PFU-leder Alf Bjarne Johnsen.

Må dele opp saken

Dette ble støttet av resten av utvalget, deriblant Liv Ekeberg, som representerer journalistene i PFU.

- Bare denne saken har 250 sider og vi har vanlige jobber, så hvis vi skal klare å gå inn i den på en god nok måte, og det skal vi jo, så må vi få hjelp til å dele den opp ytterligere sak for sak, fortalte Ekeberg.

Soheila Yalpani som klager inn Bodø Nu på vegne av Danny Hayes, har klaget inn avisen for brudd på hele 10 punkter på Vær varsom-plakaten.

Kompleksiteten i saken dreier seg om avisens skriverier om Hayes' store planer for å gjennomføre store prosjekter i Bodø.

Blant anklagene dreier det seg blant annet om at de har brutt konfidensialitetsavtaler, publisert private opplysninger og ikke vært uavhengig i dekningen, grunnet vennskap til deres kilder.

Ord mot ord

Det er såpass mye ord mot ord, at flere i utvalget ga uttrykk for at saken er vanskelig å behandle.

Verdt å nevne er at innstillingen som sekretariatet til PFU kom med, var at Bodø Nu ikke hadde brutt god presseskikk.

Partene må nå vente til 28. august for at saken skal behandles.

Kommentarer til denne saken