Det vil si; helt ny er den ikke. "SS Patrick Berg" har patruljert Glimts midtbane før, og derfra ledet laget til to seriemesterskap og avansement til et utslagsspill i Europa.

Det var altså tungt skyts Bodø/Glimt hentet hjem to dager før den såkalte Deadline-Day, dagen da fristen for å hente inn nye spillere går ut.

Og de kan få bruk for det tunge skytset før de aner det.

Allerede lørdag kommer serieleder Molde på besøk og alt annet enn seier der betyr antakelig et farvel til et tredje seriemesterskap på rad.

Deretter kommer kampene tett, og uansett utfall av Molde-kampen er det ekstremt mye å kjempe for denne høsten.

Vinner Glimt er de bare fire poeng fra serieledelsen, taper de har de fortsatt et godt grep om sølvmedaljene. I tillegg kommer Europa, med seks avgjørende kamper på to måneder.

Mellom 3. september og 13. november skal Bodø/Glimt spille 16 fotballkamper. I lange perioder betyr det to kamper i uka; torsdag og søndag.

Eksisterende stall var høyst sannsynligvis for liten til å takle det, noe som ble avslørt i ekstraomgangene mot Dinamo Zagreb.

Behovet for nye spillere inn var slik sett akutt, men det gjør ikke Patrick Bergs gjenkomst mindre sensasjonell.

Det skjønner man ikke minst når man ser på prisen.

Ifølge franske aviser fikk Lens omtrent det samme for Patrick Berg som de betalte for ham, det vil si rundt 40 millioner kroner. Det gjør ham til den dyreste spilleren som noen gang er kjøpt av en norsk klubb.

Den tidligere rekorden hadde også Glimt; 26 millioner for Albert Grønbæk tidligere i sommer.

Legg til Lars-Jørgen Salvesen fra Strømsgodset for et tosifret millionbeløp han også, og vi ser en klubb som er villig til å satse.

En klubb som er villig til å bruke de millionene de har tjent på europacupeventyr og spillersalg til å utvikle seg sportslig.

Det er ingen garanti for fortsatt suksess, men det motsatte ville vært en garanti for at suksessen fislet ut.

Siden Bodø/Glimt begynte å herje i toppen av norsk fotball i 2019 har klubben hentet inn over 40 nye spillere, mens andre er blitt solgt.

Langt fra alle nykjøpene har gjort suksess, og få av dem har vært av en kvalitet som gjorde at de kunne gå rett inn på laget.

Det har vært bevisst; Glimt har gjerne kjøpt unge talenter med sikte på en mer langsiktig utvikling.

Det gjør man ennå, men i tillegg kjøper man også inn fra øverste hylle. Spillere som Berg, Grønbæk og Salvesen, ment for en rask inntreden i første-elleveren.

Det koster svært mye penger og øker dermed kostnadene ved å bomme, men akkurat den sjansen er mindre når det gjelder Patrick Berg enn for noen andre.

Ja, på mange måter er Bodø/Glimt og Patrick Berg de perfekte partnere.

Berg var motoren i laget som knuste nesten all motstand de siste årene, så få kjenner måten Bodø/Glimt og Ketil Knutsen vil spille på bedre enn ham.

Patrick er dessuten ekte Bodø-gutt, et savn for mange etter salg og skader på andre lokale spillere.

Mange vil kanskje oppfatte Patrick Bergs hjemkomst som tegn på et mislykket, fransk eventyr.

Berg selv ser det ikke slik, og det bør ikke Glimt-fansen heller.

Hans hjemkomst er, som Grønbæks vraking av Brøndby - vel så mye et bevis på at Glimt er i ferd med å bli en attraktiv klubb også ute i Europa.

Det gir Glimt tilgang på spillere med andre erfaringer enn det som har vært vanlig til nå, og det vil ikke minst styrke laget når de skal inn i Europaligaen for å krige, denne høsten og forhåpentligvis neste vinter.

Det skjer altså med en nygammel panserkrysser tilbake på midtbanen, noe som bør skremme ethvert forsvar. Enten de jobber for Arsenal eller Molde.