Nettavisen: Onsdag kveld norsk tid ble det kjent at den verdenskjente låtskriveren og sangeren Tina Turner hadde gått bort, 83 år gammel.

– Tina Turner, dronningen av Rock'n Roll, har dødd fredfullt i dag i en alder av 83 etter lang tids sykdom, i hjemmet hennes i Küsnacht i nærheten av Zürich i Sveits, kunngjorde en talsperson for artisten.

Beskjeden slo hardt ned i en hel verden med fans, og kondolansene har siden strømmet inn. Også fra kjendiser og andre artister som sto Turner nær.

Blant dem norske Kyrre Gørvell-Dahll (31), bedre kjent under artistnavnet Kygo. På Instagram hyller 31-åringen Turner. De to gjorde blant annet et låtsamarbeid med låten «What’s Love Got To Do With» som toppet hitlister verden over.

Kygo samarbeidet med superstjernen i 2020, og i det rørende Instagram-innlegget skriver 31-åringen at han var beæret over å ha jobbet med en av verdens største artister.

«Hvil i fred, Tina Turner. Du var en stor inspirasjon for så mange mennesker i flere tiår, inkludert meg!», skrev Gørvell-Dahll i Instagram-innlegget publisert onsdag kveld.

Kollapset

Flere norske kjendiser har hyllet den amerikanske artisten det siste døgnet, og TV-profilen Erlend Elias Bragstad (40) nærmest kollapset da han hørte om Turners dødsfall.

Bragstads bror, Erik Sæter (26), kapret øyeblikket da Bragstad fikk den triste beskjeden på film og publiserte snutten på TikTok onsdag kveld.

Tina Turner var 40-åringens store idol ifølge Sæter, og det var tydelig å se at Bragstad tok nyheten svært tungt.

«Herregud, er det sant?!», sier en åpenbart trist Bragstad som falt til bakken etter dødsbeskjeden.

Dagen etter dødsfallet ble kjent er Erlend Elias fortsatt sterkt preget, og til Nettavisen forklarer han hvordan det var å gå dødsbudskapet. Se videoen under!

Den svenske sangeren Carola Häggkvist (56) minnes Tina Turner med hennes elektriske evne til å fyre opp publikum og hvordan hun eide opptredenene sine.

«For en fighter og for en sanger! Takk for alle de utrolige opptredenene på scenen med dine elektriske talenter og rocka bevegelser. Nå håper jeg at dine siste år var fylt med fred og glede i hjertet og sjelen. Hvil i fred», skriver Häggkvist på Instagram.

Andre kjente personligheter hedret også rocke-dronningen på Instagram, blant andre Janne Formoe (47), Elisabeth «Bettan» Andreassen (65), og Kristin Gjelsvik (36).

– Jeg elsket henne

Det er ikke bare kjendiser her til lands som er i sorg etter bortgangen til den populære sangeren, flere innflytelsesrike mennesker har tatt til sosiale medier for å gi sine kondolanser og hylle Turner.

Blant andre to av USAs tidligere presidenter, Barack Obama (61) og Bill Clinton (76). Obama beskriver Tina Turner som rå, mektig, og ustoppelig, og at hun var en stjerne som aldri vil falme.

Bill Clinton mimret tilbake til 1984 da han møtte Turner for første gang:

«Jeg elsket Tina Turner og jeg vil aldri glemme da jeg møtte henne da hun holdt en konsert i Little Rock i 1984. Vi møttes igjen på hennes 67. fødselsdag i St. Petersburg da hun og Elton John holdt en veldedighetskonsert».

– Ble ekte venner

Talkshowdronningen Oprah Winfrey (69) hyllet sin gode venn i et lengre Instagram-innlegg.

Winfrey skriver blant annet at hun startet som en fan av Tina Turner, men endte opp med å bli gode venner med den amerikanske sangeren. 69-åringen hyller også det forbildet hun var for hele verden, særlig med tanke på at Turner kom seg ut fra et voldelig forhold.

«Så fort hun fikk frihet fra vold i hjemmet ble livet hennes en klar oppfordring om triumf. Jeg er takknemlig for motet hennes. Hun delte en gang med meg at hun ikke var redd for å forlate verden, men at hun heller var nysgjerrig og spent. Fordi hun hadde lært å leve omgitt av sin elskede ektemann, Erwin, og venner».

The Rolling Stones-vokalist Mick Jagger (79) sto også nær dronningen av Rock'n Roll og tok til Twitter for å hedre venninnen sin:

«Jeg er så trist over bortgangen til min fantastiske venninne Tina Turner. Hun var virkelig en enormt talentfull utøver og sanger. Hun var inspirerende, varm, morsom og sjenerøs. Hun hjalp meg så mye da jeg var ung, og jeg vil aldri glemme henne».