Gå til sidens hovedinnhold

Kjære rådmann!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det har nå blitt foreslått å kutte tre årsverk i bofellesskapet i Vebjørn Tandbergs vei 14. Vi er 18 beboere og felles for alle er at vi har slitt tungt og lenge med ulike psykiske plager. Selv var jeg innlagt på psykiatrisk sykehus i 17 år, og livet mitt begynte ikke før jeg selv ble beboer her i Vebjørn Tandbergs vei i 2013. Måten de har jobbet på og tiden de har tilbrakt sammen med meg har vært avgjørende, og slik er det enda.

Mange her har begrenset sosial kontakt med andre og trenger støtte, hjelp og kontakt med personalet. Selv er det avgjørende for meg at jeg får den hjelpen jeg trenger når jeg er psyk, også på dager det føles bedre. Det er jo ikke bare medisinutlevering man har behov for her, mange trenger hjelp og støtte til alt fra husvask, matlaging, komme seg ut på tur, samtale og støtte når man er psyk, ved innleggelser, eller bare en tilstedeværelse for å vise at det er noen der. Dette er bare et lite utvalg i hva vi trenger personalet til, poenget er at vi kan ikke miste det tilbudet vi har nå, til tross for at det heller ikke alltid strekker til.

Kjære politikere: Dere vil ikke bare kutte tre årsverk, men dere kutter i oss beboere. Jeg sitter her og er regelrett redd for hva som vil skje med mitt og andres tilbud nå, og hvem skal få tid til å støtte oss når vi er syke? Hvem skal følge med, og hvem skal rekke over alt? Hvem kan utgjøre den lille forskjellen? Det er allerede lav bemanning her, og dere skal kutte ytterligere?

Jeg frykter for at realiteten vil bli sykere beboere. Jeg ønsker ikke annet enn å bli frisk, men da er jeg avhengig av at personalet er rundt meg. Vi trenger det alle som bor her. Og jeg vet at alle i VT14 er enige i det.

Vi er en sårbar gruppe, og hvem skal stille opp for oss? Vi har ikke den største stemmen i samfunnet, hvem skal tale vår sak?

Kjære politikere, gå med oss, ikke gå mot oss.

Kommentarer til denne saken