Gå til sidens hovedinnhold

Kjære innbyggere i Meløy, hvorfor er det slik splid mellom nord og sør?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som ungdom i Meløy kommunen synes jeg kampen mellom nord og sør siden blir barnslig og vanskelig og forholde meg til. Hvorfor skal det være slik hat mellom nord og sør. Er det slik at vi må dele opp sørsiden av vår kommune til å bli en del av Rødøy og nordsiden til å bli Gildeskål?

Det er faktisk slik at butikkjedene som velger å etablere seg i Meløy, må få velge selv hvor de skal etablere seg. Er det ikke bedre at Europris etablerer seg på Ørnes, om alternativet er at de velger å ikke etablere seg i det hele tatt? Jeg, på vegne av Meløy Frp, ønsker all næring til Meløy kommune velkommen, det er politikerne sin jobb å legge til rette for akkurat dette, på samme tid som vi skal legge til rette for dem som allerede er etablert.

De siste årene har dukket opp mer og mer opp i sosiale media om kystbyen Ørnes. Ørnes er faktisk ikke en by, men et tett befolka område med ca. 1200 personer som utgjør sentrum i vår lite befolka kommune. Folk må selv få velge hvor de vil bo. Da er det normalt at butikker velger å etablere seg på Ørnes.

Hat-problematikken imellom nord og sør gjør meg ufattelig trist. Hvorfor ikke heie på hverandre? Et eksempel er kommunedirektøren som foreslo i kommunebudsjettet å legge ned sykehjemmet på Vall. Det ble store demonstrasjoner i sørbygda, men nordbygda ville man aldri godtatt å legge ned sykehjemmet på Vall. Lurer på hvordan det hadde blitt om forslaget hadde vært motsatt, og forslaget hadde vært å legge ned sykehjemmet i nord?

Det skrikes til stadighet at alt skal til Ørnes. Så vidt jeg kan huske ble Ørnes eneste grend i Meløy som ble fri for barnehage. Jeg har iallfall ikke hørt noen som klager. Man kjører ungene til Neverdal som plaster på såret for at skolen ble lagt ned, og fordi alle skjønner at dette er nødvendig fordi det har blitt færre unger i kretsene.

Tenk om Meløy kunne vært slik som Saltdal kommune. De i Saltdal er stolt av Rognan. Hvert år arrangeres Rognanfestivalen, som hele Saltdal er stolt over og deltar på. Jeg vil tro at om vi hadde noe som heter Ørnesdagene ville det blitt katastrofe i Meløy.

Jeg oppfordrer alle til å være glad på vegne av hverandre, om du bor på Ørnes, Glomfjord eller Engavågen. Det skal ikke være slik at vi skal være en kommune som skal slenge dritt i kommentarfelt på Facebook, om det kommer til politikere, kommunedirektør eller innbyggere på tvers av kommunen. Det eneste det resulterer i er å splitte kommunen.

Stå på, støtt hverandre, spre positivitet på tvers av kommunen. Dette vil gjøre det mer attraktivt å etablere seg i Meløy kommune, som er den vakreste kommunen i Norge.

Kommentarer til denne saken