Kvinnen som ble skutt og drept i Kirkenes, skulle etter planen flytte inn på krisesenteret mandag.

Den 37 år gamle kvinnen og hennes sønn (12), som var thailandske statsborgere, ble funnet hardt skadd i en leilighet mellom klokka 4 og 5 mandag morgen. Begge døde kort tid etter. 12-åringens stefar (59) lå også hardt skadd i leiligheten. Han ble brakt til sykehus i Tromsø med luftambulanse og er nå siktet i saken.

Universitetssykehuset Nord-Norge opplyser til NTB at mannen er alvorlig skadd, men tilstanden er stabil og ikke livstruende.

Frykt for samlivsbrudd kan ligge bak dobbeltdrapet i Kirkenes natt til mandag, melder NRK. Den 37 år gamle kvinnen ville ut av ekteskapet med mannen som nå er siktet, sier politiet.

Skulle anmelde mannen

En nær venn av kvinnen sier til VG at han i forrige uke tok med den 37 år gamle kvinnen til krisesenteret, før de dro til politiet for å anmelde mannen for psykisk vold.

Nora-senteret i Kirkenes bekrefter overfor NRK at avdøde kvinne var i kontakt med senteret i forkant av drapet.

– Hun skulle etter planen flytte dit i dag. Hun kom ut med et A4-ark hvor det sto psykisk vold øverst. Deretter kjørte vi til politiet for å anmelde saken, sier vennen til avisen mandag.

Ifølge vennen skal kvinnen ha blitt tatt inn til et kort avhør, men fikk beskjed om at dette ikke var en sak for politiet. Vennen mener politiet ikke har gjort jobben sin.

Politistasjonssjef Hans Møllebakken vil ikke kommentere dette nå, og sier det er mange løse spørsmål i denne etterforskningen.

Teori

Politiet jobber med en teori om at den siktede skal ha skutt kvinnen og hennes sønn, for så å ha forsøkt å skade seg selv, melder NRK.

– Vi mener det er sannsynlig at det er den siktede mannen som har gjort det, ut ifra de funnene vi har så langt, sier etterforskningsleder Torstein Pettersen.

Pettersen sier avhør av den siktede mannen har høyeste prioritet når det blir mulig.

Politiet fikk kjennskap til mannen da de i forrige uke fikk vite at kvinnen ønsket å bryte ut av forholdet.

Oppsøkte politiet

– Kvinnen som nå er drept, oppsøkte politiet i forrige uke i forbindelse med et forvaltningsvedtak og opphold for sin sønn. Vedkommende opplyste selv at hun ville ut av forholdet, sier politistasjonssjef Hans Møllebakken til VG.

Avisen Nordlys skriver at kvinnen i forrige uke sjekket sønnens rettigheter i tilfelle hun ville gå fra ektemannen som nå er siktet for drap.

Ifølge VG giftet paret seg i 2013. Kvinnen hadde oppholdstillatelse i Norge. Sønnens oppholdstillatelse var ikke avklart.

På spørsmål fra NRK om samlivsbrudd utløste den fatale situasjonen, svarer Møllebakken at det er for tidlig å si, men at de kan «se konturene av det».

Skytevåpen

I leiligheten er det funnet et våpen som politiet antar er drapsvåpenet.

Politiet har ikke full oversikt over hendelsesforløpet, men sier det ikke er noe som tyder på at det har vært flere i leiligheten under skytingen.

Det er innledet full etterforskning, og vi har bedt om teknisk bistand fra Kripos, sier etterforskningsansvarlig Torstein Pettersen i Finnmark politidistrikt.

Det var naboers varsel om bråk som gjorde at politiet rykket ut. (©NTB)