Fisker Tor Sverre Nikolaisen ringte meg fra Røsthavet og sa at jeg kunne få fin fisk hjem og at jeg kunne komme ned på kaia hans om en time. Jeg kom i god tid, men det var ikke bare jeg som var forventningsfull!

Fram fra et par kasser kom en «blid» katt smygende. Det var tydelig at den ammet kattunger og att kattepattene var slunkne. Katten trengte mat!

Hvorfor en optimistisk katte nå i skumringen? Det var ingen fiskebåt i sikte, men tydelig ikke for katten! Jeg Den oppførte seg som hun sa: Bare vent Magne. Jeg fornemmer at Tor Sverre er underveis med godsakene sine. Katten var tydelig trygg på at godsakene var underveis.

Så om litt legger Tor Sverre seg til kaien. Det første han gjør er å kaste et par hyser til katten, idet han sier: En skal være god også mot dyra!

Så bar det inn på fryselageret med blodfersk fisk fra Røsthavet.

Men hva ser jeg inne blant fiskekasser. Jo, to pallelokk med hysa, slik bildet viser. Nok mat for en mager kattemor med sine unger gjennom mager høst og vinter.

Hvis æ fikk være sola di, sang Randi Hansen.

Også en liten katt med sine små kattunger, trenger varme og omtanke skal livet gå rundt

Det er også slik at hele skaperverket trenger omsorg og involvering, skal Guds skaperverk ha en framtid.

Et vinterforråd med hyse for en liten katt med kattunger, er ikke å forakte i det store trivselsperspektivet.

Eller slik Alf Prøysen skriver om kvinnelig omsorg – Å den som var en løvetann som sto i skitt og sølevann i Bispegata 3. Så lyder det videre.

Din omsorg er som kvinner flest, du hentet det jeg trengte mest, Et eggeglass med vann.

For meg er forfatter og tidligere biskop Per Arne Dahl en av de fremste talspersoner for godhetskultur!

I den store boka si: Tro håp og kjærlighet skriver han følgende: Daglige bebreidelser AS er en av de bedriftene som går best i Norge. Vi hakker på hverandre med etterpåklokapens ilterhet og plagsomme hverdagstrusler.

Så fortsetter han med å si at det mest avgjørende for barn, unge, voksne og eldre er: er at vi overøser hverandre med godhet og oppmuntring som ikke er knyttet til prestasjon, men til person.

Med inspirasjon av sørlandsforfatteren Gabriel Scott sin bok Ferjemanne, siterer han. Vær God, sa det fra kilden. Godhet er livets innerste behov som alt levende stunder mot. Sukket i skapningen er sukket etter godhet. Det spirer og gror i godhetens far, for godhetens far er Guds fotspor og fører omsider til Gud selv.

Det er flere på øya vår som synger denne poplåten i sitt hjerte. Ved frivillighetssentralen åpnes dørene på vidt gap for å utvide engasjementet til å delta i sangen til glede for flere på «Solskinnsøya, – som for meg indrefileten i Lofoten.