Gå til sidens hovedinnhold

Katastrofealarm etter eksplosjonen på Drevjamoen – 206 soldater fra Salten er involvert i øvelsen

Artikkelen er over 1 år gammel

Et tosifret antall personer ble sendt til sykehuset etter at en røykgranat gikk av ved et uhell i øvingsområdet tilknyttet Drevjamoen militærleir tidligere i dag.

Helg.no: Rundt klokken 09, torsdag morgen fikk politiet melding om at en røykgranat har gått av på Drevjamoen. Den første informasjonen som kom kunne informere om at det var sju involverte i uhellet, og hadde blitt sendt til sykehuset. Under en time senere kunne politiet informere om at ytterlige åtte personer ble sendt til sykehuset i Mosjøen.

– Helgelandssykehuset HF i Mosjøen har registrert 27 pasienter til behandling etter en eksplosjonsulykke på Drevja torsdag morgen. Sykehuset ble satt i alarmberedskap. Samtlige pasienter skal være på sykehuset til observasjon til fredag, står det i en pressemelding fra Helgelandssykehuset.

Av de mottatte pasientene er 20 lettere skadd, 6 har moderate skader mens 1 betegnes som moderat til alvorlig skadd. Det er snakk om moderate øyeskader, hudskader og inhalasjonsskader. Pasientene behandles lokalt i Mosjøen, og det er satt inn ekstra personellressurser og åpnet sengeposter for å behandle pasientene.

Det er HV-distrikt nummer 14, hjemmehørende i Salten, som øver på Drevjamoen, får AN bekreftet.

Det er totalt 206 soldater fra Bodø, Fauske, og andre kommuner i vår regioen som er rammet av eksplosjonen. Samtlige har fått ordre om å ringe hjem til pårørende, ifølge NRK.

Les også

15 personer skadd etter at røykgranat gikk av under øvelse

 

Kommentarer til denne saken