Gå til sidens hovedinnhold

Kan du ta med sykkelen på bussen? Her er svaret

Artikkelen er over 2 år gammel

Det har vært mye diskusjon på sosiale medier om det er tillatt å ta med seg sykkel på bussen i Bodø.

Det er mange ulike oppfatninger – noen har opplevd at det er uproblematisk og ta med seg sykkelen, mens andre har fått avslag selv om bussen har hatt kapasitet.

– Det er i utgangspunktet opp til sjåføren og avgjøre om han vil tillate sykkel om bord i bussen. Er det for eksempel en barnevogn eller en rullestolbruker skal disse prioriteres, sier Roger Stensen hos Nordlandsbuss.

Han sier det ikke finnes noe klart regelverk når det gjelder å ta med seg sykler, sparkesykler og lignende framkomstmidler.

På spørsmål om det er forsvarlig for sikkerheten og ha løse sykler stående i bussen svarer Stensen at det er opp til sjåføren og vurdere sikkerheten.

– Dette gjelder bybussene. På langrutene har bussen som oftest eget sykkelstativ samt større bagasjekapasitet for å frakte sykler.

Dette sier befordringsvedtektene fra samferdselsdepartementet «Vilkår for transport med rutegående busstrafikk i Norge» paragraf 10:

«Sykler som kan demonteres eller legges sammen kan medtas i bagasjerom. Andre sykler medtas kun på rutebiler med sykkelstativ eller annen egnet plassering, så langt plassen rekker og føreren finner det forsvarlig.»

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.