Kan Bodø kommune nekte russetid?

Fredag 3. april klokken 10:00 er det klart for «Spørretimen for videregående elever» der et panel vil svare på spørsmål som er sendt inn fra elever - i en direktesending fra Bodø rådhus.

DEL

«Spørretimen for videregående elever» arrangeres av Bodø kommune i samarbeid med Nordland fylkeskommune.

Også elever og lærlinger ved videregående skoler i Bodø og Nordland har fått hverdagen snudd på hodet på grunn av koronaviruset og COVID-19, og i avisene og sosiale medier deles det mye informasjon om viruset.

Spørsmålene og bekymringer rundt situasjonen er mange, og det er ikke alltid like lett å vite hvilken informasjon som er rett.

Elevene har gjennom skolene blitt invitert til å sende inn spørsmål.

Det er kommet inn cirka 400 spørsmål.

Spørsmålene handler blant annet om hva som skjer med eksamen og vitnemål, om lærlingetiden og om russetiden – mens andre spørsmål handler mer om selve viruset, sykdommen og smitte.

Ekspertpanel

Bodø kommune og Nordland fylkeskommune har i samarbeid med Ungdommens fylkesråd Nordland, Elevorganisasjonen og lærlingrådet samlet et ekspertpanel som vil svare på spørsmålene fra elevene.

Bodø kommunes kommunikasjonssjef Tord Berthinussen leder spørretimen.

Bodø kommune arrangerte i mars både «Folkets spørretime» som var en direktesending fra rådhuset og «Spørretimen for barn og unge» som var en direktesending fra Stormen Konserthus.

Innsendte spørsmål er samlet og kategorisert etter hvilke fagpersoner som sitter i ekspertpanelet.

«Spørretimen for videregående elever» sendes direkte på kommunens og fylkeskommunens nettsider og faceboksider, samt på Bodø kommunes youtubekanal - fredag 3. april klokken 10:00.

Artikkeltags